RAIDS: Chicherit guanya al Ral·li del Marroc 2022

El pilot francès Guerlain Chicherit es va quedar amb la victòria a la Classe FIA ​​del Ral·li del Marroc després d’una carrera consistent i sòlida en la primera presentació amb Prodrive en un equip privat de la seva escuderia GCK Motorsport. Chicherit va ser escortat pel seu company a Prodrive, Orly Terranova, fet que es converteix en un gran doblet per als BRX Hunter en l’entrenament clau per al Dakar 2023.

Sebastien Loeb va cobrar revenja de l’abandó d’ahir i va guanyar l’última etapa però això només li lliura uns quants punts i se’n va del Marroc havent perdut el lideratge del Mundial de Ral·li Raid que ara és a les mans de Nasser Al-Attiyah, que després dels problemes amb les punxades a la segona etapa va realitzar una carrera conservadora fins a la tercera posició.

Yazeed Al-Rajhi i Martin Prokop van completar el Top 5 de la classe FIA.

Considerant els vehicles de la classe Open, va ser Carlos Sainz i el català Lucas Cruz van acabar sent el millor cotxe de l’esdeveniment, cosa que el deixa molt bones expectatives per al Dakar 2023. No obstant, l’equip Audi va tenir un ampli avantatge fins a la segona etapa que es va anar reduint considerablement fins a quedar en només 2 minuts sobre Chicherit en creuar la meta. Caldrà analitzar el nivell amb el que arriben al Dakar.

Gran actuació d’Isidre Esteve acabant en desena posició final en el seu debut amb la nova Toyota Hilux T1+.

A T3 s’esperava la batalla entre els dos líders de la categoria: Chaleco López (Can-Am Factory South Racing), líder abans de l’inici del Ral·li del Marroc, i el seu principal rival, Cristina Gutiérrez (Red Bull Off-Road Junior Team) . Tot i això, el gran guanyador de la prova ha estat Seth Quintero. El pilot nord-americà (Red Bull Off-Road Junior Team USA) es feia amb les regnes del ral·li la vigília de l’última etapa abans d’imposar-se davant de Chaleco López i Cristina Gutiérrez. A la classificació general, es troba en tercera posició (144 punts), darrere de l’intractable xilè (182 punts) i de la burgalesa (154 punts).

A la categoria T4 el català Pau Navarro va acabar la prova en segona posició darrera de Rokas Baciuska (South Racing Can-Am).