RAL·LICROS: El primer campionat elèctric del WorldRX es decidirà aquest cap de setmana al Circuit de Barcelona – Catalunya

El Campionat del Món de Ral·licros arriba aquest cap de setmana a casa nostra, en el moment que el quatre vegades campió del món Johan Kristoffersson busca un trosset d’història.

El Circuit de Barcelona-Catalunya ha estat un element bàsic al calendari del World RX des del 2015 -de fet, només Höljes a Suècia i Rīga a Letònia han acollit més rondes del Campionat del Món-, però la doble puntuació en terra catalana d’aquest any està preparada per ser extra-especial.

Amb un avantatge de 41 punts sobre el seu perseguidor més proper, Kristoffersson aspira a aconseguir la seva cinquena corona de pilots aquest cap de setmana. Al volant del seu Volkswagen RX1e, l’estrella de Kristoffersson Motorsport ha triomfat sis cops de les set curses del 2022, i sap què es necessita per dominar el Circuit de Barcelona-Catalunya, encara que en l’última ocasió va sucumbir als germans Hansen.

Si no fos per la mala sort i alguns errors estratègics, Kevin i Timmy Hansen també haurien aconseguit almenys una victòria cadascun aquest any. Els germans suecs van fer un magnífic paper d’equip per mantenir el seu compatriota Kristoffersson darrere en aquest mateix traçat la temporada passada.

Tots dos pilots estan immersos en una lluita a quatre bandes pel subcampionat de la classificació general amb Ole Christian Veiby i Niclas Grönholm on només els separen tres punts.

Encara que no va tenir sort fa poc més de dues setmanes a Bèlgica, el pilot de KMS, Veiby, ha mostrat una gran velocitat en el seu retorn al ral·licros aquest any, i amb quatre aparicions al podi fins ara, el noruec ha demostrat ser un perfecte segon pilot per al seu company d’equip Kristoffersson. Grönholm, per la seva banda, va guanyar a Montalegre i va aconseguir el podi a Spa, a mesura que el nou equip Construction Equipment es consolida com una escuderia que cal tenir en compte.

Gustav Bergström i Klara Andersson són dos joves principiants que han demostrat ser molt prometedors. L’adolescent del Volkswagen Dealerteam BAUHAUS va sorprendre en situar-se entre els tres primers en els dos dies de Bèlgica, mentre que la seva homòloga del CE Dealer Team va ruixar el xampany a Portugal, on es va convertir en la primera dona pilot a pujar al podi a la màxima categoria del ral·licros internacional.

René Münnich és el pilot més veterà del campionat, l’alemany torna a Catalunya on la temporada passada el pilot i propietari de l’equip ALL-INKL.COM Muennich Motorsport va arribar a la final per primera vegada.

Si Kristoffersson es pot coronar aquest cap de setmana al World RX, en la categoria RX2e de suport Viktor Vranckx també pot tocar la glòria del títol en l’última ronda de la campanya.

Encara que el jove prodigi belga amb prou feines necessita un grapat de punts per segellar el títol, estarà ansiós per tancar la temporada amb una victòria, sobretot després de veure el seu bon amic i proper rival Patrick O’Donovan pujar a dalt de tot del podi en els dos darrers esdeveniments, arrossegant el pilot britànic a la segona posició de la classificació.

Aquest cap de setmana també es viurà el debut de dos noms il·lustres, Nick Heidfeld i Carlos Checa, antics pilots de Fórmula 1 i MotoGP seran presents al traçat català per al gaudi de tots els presents.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments