FÓRMULA 1: Prèvia del GP del Brasil 2022

La Fórmula 1 torna al mític circuit d’Interlagos, al Brasil, per a la penúltima prova de la temporada de Fórmula 1 2022, pel Gran Premi de São Paulo (anomenat així perquè està finançat per la regió de São Paulo). Com l’any passat, la cita brasilera serà l’últim dels tres grans premis amb curses a l’esprint del programa d’aquesta temporada, després d’Imola i Spielberg.

El format de la cursa serà una mica diferent aquest cap de setmana. De fet, els pilots només tindran una hora de conducció abans d’abordar la classificació divendres al final de la jornada. Dissabte tindrà lloc una segona sessió d’entrenaments lliures abans de viure la primera cursa del cap de setmana, que premiarà els 8 primers amb uns quants punts del campionat. L’ordre d’arribada d’aquest «mini-GP» determinarà l’ordre de sortida de l’autèntic Gran Premi de diumenge. No obstant això, el més ràpid en la classificació divendres serà acreditat amb la pole position a les estadístiques.

Aquesta és la 49a edició del Gran Premi del Brasil comptant per al campionat del món de Fórmula 1, i la 40a prova a la pista d’Interlagos, que només té 4,309 quilòmetres de llarg. Un circuit “antic”, molt curt i amb molt de relleu, que ha vist alguns dels resultats més mítics del campionat. El Gran Premi del Brasil de 2008 i 2012 són els exemples més destacats dels últims anys.

El rècord de victòries al Brasil és Alain Prost, amb 6 triomfs a terres sud-americanes. A la graella de 2022, 3 pilots ja han guanyat la cursa brasilera: Lewis Hamilton (3 vegades), Sebastian Vettel (3 vegades) i Max Verstappen. El 2021 va ser Lewis Hamilton qui va guanyar després d’una magnífica remuntada a les dues curses organitzades el mateix cap de setmana. El rècord de la volta a la pista d’Interlagos és propietat de Valtteri Bottas, amb un temps d’1’10″540 el 2018.

Horaris del Gran Premi del Brasil 2022:

Divendres 11 de novembre

Entrenaments lliures 1: 16:30 – 17:30

Classificació: 20:00 a 21:00

Dissabte 12 de novembre

Entrenaments lliures 2: 16:30-17:30 h.

Cursa Sprint: 20:30h-21:30h.

Diumenge 13 de novembre

Cursa: 19:00 h.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments