FÓRMULA 1: Creen la F1 Academy, un nou esglaó per a les pilots

La Fórmula 1 ha anunciat aquest divendres la creació d’un nou campionat anomenada F1 Academy estarà totalment reservada a les pilots femenines. No obstant això, no es pretén substituir la W Series, malgrat les dificultats financeres d’aquesta última.

“La Fórmula 1 s’enorgulleix d’anunciar el llançament de l’Acadèmia de F1, una categoria reservada a les pilots femenines que té com a objectiu desenvolupar i preparar les joves pilots per a nivells més alts de competició, en particular cap a la Sèrie W, la Fórmula 3, la Fórmula 2 i la Fórmula 1.”

La graella constarà de 15 monoplaces dividits en cinc equips, tots gestionats pels actuals equips de Fórmula 2 i Fórmula 3. La temporada inaugural inclourà set proves de tres curses cadascuna, així com quinze dies de proves oficials. El calendari del 2023 es revelarà en una data posterior i hauria d’incloure un cap de setmana conjunt amb la Fórmula 1.

Els cotxes utilitzats seran Tatuus T421. El motor turbo, subministrat per Autotecnica, tindrà una potència de 165 cavalls. Pirelli s’encarregarà dels pneumàtics. La sèrie estarà gestionada per Bruno Michel, CEO de Formula Motorsport Limited. La Fórmula 1 subvencionarà cada participant amb un pressupost de 150.000 euros, el que suma un import total de 2,25 milions d’euros. Les pilots hauran d’aportar la mateixa quantitat per cotxe. Els equips aportaran la resta del pressupost.

“Tothom hauria de tenir l’oportunitat de perseguir els seus somnis, d’aconseguir tot el seu potencial i la Fórmula 1 vol assegurar-se que fem tot el que estigui al nostre poder per crear una major diversitat, així com camins cap a aquest esport increïble. És per això que estic encantat d’anunciar la creació de l’Acadèmia de F1, que donarà a les joves pilots la millor oportunitat d’aconseguir les seves ambicions gràcies a un programa complet que dona suport a les seves carreres de competició i els dona tot el que necessiten per progressar a la F3 i esperem que F2 i després al cim de la Fórmula 1. Com més oportunitats millor, i aquest programa està dissenyat per oferir un altre camí cap a l’èxit per als pilots.

Stefano Domenicali, president de la Fórmula 1
Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share