WRC: Hyundai a la recerca de secrets per al 2023

Hyundai va deixar clar amb la marxa de Solberg que volia comptar amb pilots experimentats al seu equip. Lappi i Breen tenen experiència, però hi havia un altre factor important darrere de tot això.

Lappi va córrer per a Toyota l’any passat, mentre que Breen va ser el pilot número u de M-Sport Ford. Això proporciona a Hyundai una valuosa informació sobre els Rally1 dels seus equips rivals.

Això és que explica l’encara cap d’equip de Hyundai en funcions, Julien Moncet, al mitjà Dirtfish

Substituir Ott (Tänak) és difícil, però crec que ho hem fet bé amb els nous pilots. Estic desitjant veure els pilots treballant junts l’any que ve»,

Segons Moncet, el fet d’haver conduït amb Rally1 l’any passat també va pesar a la balança.

Esapekka ens aporta la seva experiència des del Rally1 d’un altre equip, per tant tenim una bona visió general de tots els altres cotxes. Podran comparar els cotxes i donar-nos informació sobre els punts forts, els febles i els que cal millorar. Això és important.

Moncet admet que Lappi i Breen no poden revelar tots els secrets dels seus antics equips. Però Hyundai segueix tenint un avantatge significatiu sobre Toyota en particular, ja que els pilots de Toyota no tenen experiència amb els híbrids d’altres equips.

Poden comparar els motors, la suspensió, les caixes de canvi i, sobretot, l’híbrid. Com hem vist, cada equip té una estratègia híbrida diferent. Així que serà interessant escoltar els comentaris sobre això”.

És important obtenir comentaris sobre el cotxe d’un pilot nou. Quan t’acostumes a alguna cosa, tendeixes a centrar-te en les mateixes coses.

La temporada 2023 del Campionat del Món de Ral·lis s’espera que sigui una competició igualada entre Toyota i Hyundai. Toyota estava molt per davant de Hyundai al començament de la temporada 2022, però Hyundai es va apropar molt cap al final de temporada.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments