TURISMES: Així s’ha proclamat Azcona campió del WTCR 2022

Mikel Azcona es va proclamar campió del WTCR – Copa del Món de Turismes FIA – abans de disputar-se la Q2 ja que el seu principal rival, Néstor Girolami, no va sumar els punts suficients per evitar el títol del pilot basc.

Berthon, del Comtoyou DHL Team Audi Sport, va aconseguir la pole rodant l’últim a la Q3, desbancant Norbert Michelisz, del BRC Hyundai N Squadra Corse. Azcona va ser el tercer més ràpid ja com a rei del WTCR.

«Increïble, increïble. És una cosa que no em puc creure. He treballat tota la meva vida per això. Els darrers quatre anys han estat molt durs treballant al WTCR per guanyar el campionat. Bàsicament això és el fruit de la feina de la meva vida, començant per la meva família, els meus pares. La mare i el pare, gràcies per tot el que m’heu donat, aquesta oportunitat de disputar aquest esport. Ara som campions del món.

Som una petita família d’un petit poble i ara som campions del món. No tinc paraules. És una sensació increïble. Gràcies al meu equip, BRC Hyundai N Squadra Corse, per donar-me el millor cotxe, gràcies també a Norbert [Michelisz] i a Nicky [Catsburg]. Aquesta pista era molt difícil amb el rebuf, però al final hem pogut passar a la Q3. Moltes gràcies per donar-me aquesta oportunitat.»

«Ha estat molt difícil centrar-se en la Q3. Anàvem al límit per poder classificar-nos, gràcies als meus companys d’equip pel doble rebuf. Contra els Audi en aquestes llargues rectes és molt difícil. Guanyar el títol daquesta manera és increïble. Ara ho hem de celebrar i gaudir».

Un emocionat Azcona va haver de recompondre’s i centrar-se a completar la classificació com a següent a córrer. El basc es va quedar per sota de Coronel al primer sector però va ser més ràpid en els dos últims per batre’l per només 0,052s, i després les seves celebracions pel títol provisional van començar de nou per la ràdio del seu equip.

Sí he estat molt nerviós des de Bahrain, no ho nego. Estàvem liderant el campionat però sabíem com eren de ràpids els Hondes i també els Audis, així que estava molt preocupat. Durant tot l’estiu vaig estar preparant-me per aquest moment. Però he de dir que no pensava que fos tan fàcil. És cert que Bahrain va ser el millor cap de setmana fins ara, sobretot perquè teníem un altre cotxe, Nicky. Ell i Norbi em van ajudar molt. Va ser el meu millor cap de setmana fins ara, sumant 59 punts, així que va ser fantàstic. Sempre és molt bo arribar amb una bona diferència al campionat a l’última cursa. Però fins i tot amb 60 punts de diferència estàs òbviament nerviós perquè és el campionat del món i ho vols, no vols acabar segon. Com a pilot de carreres vols guanyar i vols aquest resultat. Tot i aquest marge estava una mica preocupat. Ara estic més relaxat, així que és molt diferent. Però durant el cap de setmana es barregen diferents sentiments: estrès, felicitat, tot plegat. Ara segur que estic més relaxat i gaudiré de la resta del cap de setmana».

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments