CATALUNYA: Pòquer de campionats de Catalunya per a Pons i triomf d’Orriols al 61è 2000 Viratges

El ral·li organitzat pel Biela Club Manresa, el 61è 2000 Viratges, última prova del Campionat de Catalunya Ral·lis, va complir amb les grans expectatives generades amb un itinerari espectacular i amb 67 vehicles autoritzats a prendre la sortida.

La prova bagenca decidia el Campionat de Catalunya de Ral·lis, Eduard Pons arribava a Manresa amb 9 punts d’avantatge sobre el pilot osonenc Albert Orriols, molt experimentat sobre asfalt, la qual cosa suposava un extra d’emoció a la prova.

Pons va plantejar una cursa per defensar el seu avantatge impedint que el seu màxim rival sumés més punts per tram que ell però a la vegada no cometre errors que podessin condicionar el resultat final. La situació semblava de cara quan després dels primers trams el pilot lleidatà comandava la classificació general, però una mala elecció de pneumàtics en les segona passades pels trams deixava Pons sense el primer lloc i despenjat de la lluita pel primer lloc.

Vidales - hereu Catalunya 2000 viratges 2022
Francesc Rodríguez

A partir d’aquell moment Orriols i Requena van agafar el timó de la prova que no deixarien fins a final del ral·li però no podien aconseguir el títol del català 2022 al no aconseguir el nombre d’escratxos necessaris per desbancar a un Pons copilotat en aquesta ocasió per l’asturià Adrián Pérez. En total Pons – Pérez s’emportaven 6 millors temps en els 14 trams disputats mentre que Orriols i Requena se’n emportaven 3.

Xavier J. Vidales i Jordi Hereu al volant d’un Skoda Fabia R5 completaven el podi i una grana actuació al Bages aconseguint tres escratxos i deixant a Alejandro Mauro i Rodrigo Sanjuan a més de 42 segons en la lluita pel podi.

En la lluita entre els Peugeot 208 Rally4 va ser Ferran Pujol i Lorena Romero qui acabaven en primer lloc essent cinquens a la general per davant del debutant en aquesta montura Sergi Pérez i Isaac Pujol que quallaven una magnifica actuació. Brillant també el ral·li de Ramón Cornet i Dani Noguer amb el petit Peugeot 106 de CRT Sport, acabaven la prova en setena posició just per davant d’Adrià Serratosa i Eric Bellver.

PEREZ PUJOL PEUGEOT 208 RALLY4 catalunya 2000 viratges 2022

L’emoció de les copes

En l’apartat del Campionat de Catalunya de Promoció-Trofeu Júnior, els guanyadors van ser la parella formada per Arnau Bartés i Miquel Velilla (Citroën Saxo VTS 1.6 8v) també primers del Trofeu Júnior, seguits a la segona posició per Jordi San Andrés i Carlos Cabrero (Peugeot 106 s 16) per només 0,6 segons! En tercera posició acabaven Marc Pedrosa i Laura Pedrosa (Citroën Saxo VTS 1.6 8v), primers també de la Challenge Saxo 8v.

bartes velilla catalunya 2000 viratges 2022

Al Volant RACC / Trofeu Mavisa el triomf en la cita que va posar el punt i final al certamen va ser per a Juan J. López, convidat per Mavisa Sport i la Federació Catalana d’Automobilisme. L’actual equip subcampió del VolanFAPA d’Astúries, copilotat per Claudia Lorences, es va ficar al volant del campió del Volant RACC / Trofeu MAVISA 2022 Sergi Pérez Jr. El seu objectiu era el de provar les noves evolucions en el Peugeot 208 1.2 PureTech relatives a major potència i els pneumàtics de competició de Pirelli en vistes a introduir-les en el trofeu asturià. López va protagonitzar un ral·li de menys a més descobrint els ràpids trams catalans, adaptant-se de seguida a les millores del cotxe, i va sumar els quatre últims escratx per a certificar un triomf molt celebrat.

Pel que fa al Trofeu de Catalunya de Ral·lisprints els guanyadors van ser la dupla formada per Daniel Rabandera-Manuel Fernandez (BMW M3 E36), seguits a la segona posició per Jaume Pons-Joaquim Muntada (BMW 325 E30) i tercers classificats Salvador Figueras-Sara Velasco (Renault Clio Sport).