FÓRMULA 1: Binotto deix l’Scuderia Ferrari

Mattia Binotto ja no és el director principal de l’Scuderia Ferrari. L’enginyer italià, present a Maranello des de 1995, va ser ascendit a Team Principal de l’equip italià el 2019, en substitució de Maurizio Arrivabene. Durant diverses setmanes, el seu lloc dins de la Scuderia havia estat amenaçat, al final d’una temporada 2022 on va ser fortament criticat per la seva gestió de l’equip i dels seus pilots.

Finalment, aquest dimarts al matí, Ferrari ha anunciat que “havia acceptat la renúncia de Mattia Binotto, que deixarà el seu càrrec de director de l’equip de l’Scuderia Ferrari el 31 de desembre de 2022″.

De moment, no hi ha cap substitut disponible especificant que un nou Team Principal es donarà a conèixer “en el nou any”. No hi hauria, doncs, cap formalització abans del gener de 2023, encara que els últims rumors dels passadissos avancen l’arribada de Frederic Vasseur, actual director de l’equip Alfa Romeo – Sauber.

Binotto:

“Deixo una empresa que estimo, amb la convicció d’haver fet tot el possible per assolir els objectius. Amb la pena que això implica, he decidit concloure la meva col·laboració amb Ferrari”

Deixo una empresa que estimo, de la qual formo part des de fa 28 anys, amb la serenor que ve del convenciment d’haver fet tot el possible per assolir els objectius marcats. Deixo un equip unit i en creixement. Un equip fort, preparat, n’estic segur, per assolir els màxims objectius, als quals desitjo el millor per al futur. Crec que és correcte fer aquest pas en aquests moments, per difícil que fos aquesta decisió per a mi. Vull donar les gràcies a totes les persones de la Gestione Sportiva (Gestió Esportiva) que han compartit amb mi aquest viatge, ple de dificultats però també de gran satisfacció.

Benedetto Vigna, president i conseller delegat de Ferrari, va agrair a l’enginyer italià

“per les seves moltes grans contribucions durant els seus 28 anys a Ferrari i, en particular, per portar l’equip a una posició competitiva durant aquest darrer any. Com a resultat, estem en una posició forta per renovar el nostre repte, especialment per als nostres increïbles fans d’arreu del món, per guanyar el premi definitiu de l’automobilisme. Tothom aquí a la Scuderia i a la comunitat Ferrari en general desitja a Mattia tots els èxits per al futur. »

Subscriu-te
Notificació de
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share