RAIDS: X-Raid li dona una nova vida al Mini John Cooper Works i el converteix en T1+

X-raid ha presentat avui el nou MINI John Cooper Works Rally Plus, el cotxe de la categoria T1+ per acompanyar Toyota i el BRX que està a punt per competir al proper Dakar.

El MINI JCW Rally Plus funciona amb combustible HVO de segona generació: el biodièsel es fa amb greixos vegetals usats i ampolles de plàstic, per exemple. La potència del motor ja no estarà regulada per un limitador d’aire, sinó electrònicament. Juntament amb el combustible HVO, d’aquesta manera X-raid aconsegueix un enorme estalvi de CO2.

«La sostenibilitat està clarament a l’avantguarda del nostre projecte de futur MINI JCW Rally Plus. En el futur, l’automobilisme s’haurà d’acostumar al fet que sense sostenibilitat no hi haurà més automobilisme. En aquest sentit, per a nosaltres ha estat clarament una qüestió cabdal que anem per convertir el nou Mini en un vehicle més sostenible: Amb HVO estem entrant en un nou territori per a l’escena cross-country i estic desitjant presentar la nostra darrera incorporació a la família, el MINI JCW Rally Plus amb importants canvis aerodinàmics»

Mini JCW X-Raid T1+
Sven Quandt

Al nostre parer, el combustible HVO és un complement important per a altres sistemes de propulsió de baixes emissions, i no només en els esports de motor. El Dakar ofereix una plataforma molt bona per provar aquest combustible i donar-lo a conèixer.

Sven Quandt

El MINI JCW Rally Plus es basa en el MINI JCW Rally de tracció total i conserva l’aspecte típic de MINI en moltes àrees. Els canvis exteriors tenen a veure amb les regles T1+, les aletes davanteres més llargues i amples i més amples. A més, els enginyers han optimitzat l’aerodinàmica, la qual cosa ha millorat la refrigeració dels frens i amortidors.

Mini JCW X-Raid T1+

La categoria T1+ es va introduir l’any 2022 i és una barreja de regulacions de 4×4 i buggy.
Per exemple, el MINI JCW Rally Plus inclou tracció total, combinada amb una distància entre eixos més llarga, una via més ampla i un recorregut de suspensió més llarg.

El 31 de desembre de 2022, el MINI JCW Rally Plus celebrarà el seu debut al pròleg del Dakar 2023.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments