TURISMES: Presentat el nou Honda Civic Type R TCR

JAS Motorsport ha presentat el nou Honda Civic Type R TCR, que debutarà la temporada 2023. El nou cotxe de carreres, que es basa en l’últim model de producció, el FL5 Type R, llançat l’estiu passat, es basa en el gran èxit aconseguit pels seus predecessors des que el Type R va debutar a la competició TCR el 2015.

Les característiques principals inclouen un nou disseny exterior i paquet aerodinàmic per millorar la força aerodinàmica, un nou xassís per millorar l’estabilitat en les corbes i augmentar la seguretat del pilot, sistemes de frenada i transmissió actualitzats i una nova versió del motor turbo de quatre cilindres de dos litres del Type R del vehicle de producció, preparat per a les curses.

S’ha creat una cabina ergonòmicament refinada segons els últims estàndards de seguretat globals de la FIA i allotja una sofisticada pantalla de conductor multicanal, que proporciona un nivell d’informació rellevant més alt.

També està disponible una versió «resistència», influenciada pels coneixements adquirits a través del programa de curses per a clients NSX GT3, per als clients que vulguin participar en campionats com el VLN, 24h Series, IMSA Michelin Pilot Challenge i altres esdeveniments de llarga distància. Aquest paquet comptarà amb il·luminació addicional, refrigeració del pilot i frenada antibloqueig una pantalla de cabina més sofisticada per proporcionar una major varietat d’informació rellevant al pilot en temps real.

«Estem encantats i emocionats de presentar el nou TCR Honda Civic Type R, dissenyat i construït per JAS Motorsport, i enviem el nostre més sincer agraïment a Honda per no només continuar donant-nos per la seva benedicció en aquest projecte, però també pel seu compromís renovat amb les curses de clients a tot el món a través d’un programa TCR del qual estem increïblement orgullosos d’estar al cor».

Mads Fischer, líder del projecte JAS Motorsport TCR,

El cotxe va ser provat per primera vegada a la pista al Circuito Tazio Nuvolari de Cervesina, Itàlia, el 5 de desembre pel pilot d’Honda Néstor Girolami i ara s’està sotmetent a un programa de proves i desenvolupament a la pista abans dels primers lliuraments als clients.

El nou TCR Civic Type R continua una llarga i exitosa col·laboració entre Honda i JAS Motorsport que va començar el 1998 i es va intensificar quan l’organització amb seu a Milà va ser escollida per desenvolupar la primera base TCR Civic Type R per a circuits i ral·lis.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments