CATALUNYA: Triplet de Miguel Díaz-Aboitiz al RallySprint RACC 2022

El Circuit de Barcelona-Catalunya va ser l’escenari aquet passat cap de setmana del 3r Rallysprint RACC, la prova que tancava la temporada de ral·lis 2022 a casa nostra. I ho va fer, per tercer any consecutiu, amb un nou triomf de Miguel Díaz-Aboitiz, acompanyat de Jordi Hereu, al volant d’un Skoda Fabia Evo Rally2.

Com cada any, el RACC va presentar un recorregut diferent per a tots els pilots i espectadors, jugant amb el factor sorpresa en un tram força tècnic i complicat que combinava parts del traçat homologat per a les màximes categories de l’automobilisme per la FIA amb els vials i zones pensades per al públic molt estretes i complicades.

Aquesta complicació és va veure evidenciada ja en la primera passada pel tram cronometrat quan un dels principals candidats a la victòria, Alejandro Mauro i Diego Sanjuan, estavellaven el seu Skoda Fabia Rally2 Evo en una de les zones estretes del traçat català.

RallySprint_RACC_2022 Sergi Pérez Lorena Romero Peugeot 208 Rally4
Nacho Mateo

Aquest fet i la seva experiència en les seves victòries al Circuit, va ser aprofitat per Díaz-Hereu que van construir el seu camí cap a la victòria marcant els millors registres i acumulant una aventatge total de 17,2s amb el seus principals rivals, els sorprenents Sergi Pérez i Lorena Romero.

El guanyador del Volant RACC, va fer un ral·lisprint impecable amb el Peugeot 208 Rally4, arribant a marcar l’escratx en l’última de les passades pel tram cronometrat i acabant a tant sols 14,2 s dels guanyadors. En el tercer lloc del podi van acabar Pau de les Heras i Gerard Alsina al volant del mític Mitsubishi Lancer Evo VI, just per davant d’un altre tenor d’aquesta prova, el Porsche 997 de Joan Riberas i Joan Circuns.

RallySprint_RACC_2022_Pau de Las Heras Gerard Alsina Mitsubishi Lancer
Nacho Mateo

En Regularitat el triomf va ser pels especialistes de la disciplina, Carles Miró i Ivan Matavacas amb el Porsche 911 SC que van repetir triomf com ho feren el 2020. En Regularitat Sport la primera posició era per Jordi Fanlo i Daniel Robledillo amb un altre Porsche 911 SC.

Carles Miro Porsche 911
Nacho Mateo

El RallySprint RACC Circuit de Barcelona-Catalunya és una prova de caire solidari i amb la qual el Circuit de Barcelona-Catalunya i el propi RACC col·laboren amb la Marató de TV3, que enguany ha estat dedicada a la recerca sobre les malalties cardiovasculars. Amb les entrades per a l’últim esdeveniment de l’any, el Circuit ha recaptat un total de 5.287,50 €.

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments