TURISMES: Adéu WTCR, hola TCR World Tour

El WTCR de les firmes Discovery Sport Events (DSE) i WSC Group donarà pas a una nova plataforma que inclourà tots els campionat TCR del món.

L’anomenat TCR World Tour promourà la participació internacional de tots els pilots que corren sota el reglament tècnic TCR. S’esculliran dels més de 200 esdeveniments de la temporada TCR a tot el món per formar part d’aquesta nova competició. Aquestes cites es repartiran als quatre continents i atorgaran un 50% més de punts en comparació dels esdeveniments convencionals. Formaran així el TCR World Ranking.

Posteriorment, el TCR Word Final reunirà per quatre dies els primers quinze pilots del World Tour i els 45 primers del TCR World Ranking. D’aquesta manera hi haurà 60 pilots a l’esdeveniment que es desenvoluparà amb sèries eliminatòries i coronarà un campió.

Com funciona el TCR World Ranking?

Des del gener del 2021, WSC Group va començar amb un càlcul. Es tenen en compte els resultats de curses de cada pilot, ponderats mitjançant dos coeficients en què intervenen el campionat en què van participar i els seus resultats.

Hi ha esdeveniments internacionals, regionals, nacionals, de resistència i de velocitat. El segon coeficient considera la quantitat de cotxes que participen en cada cursa. Les competicions que tenen més cotxes ofereixen una major puntuació. Per exemple, entre les variants es tenen en compte els resultats de les darreres vint curses. Als pilots que no han competit durant més de 30 setmanes se’ls començaran a eliminar els resultats més antics fins que tornin a córrer.

En aquests moments, el TCR World Ranking té 928 pilots i més de 320 curses. Setmanalment, la taula s’anirà actualitzant.

«Està inspirat en altres esports, però un que no s’ha utilitzat en l’automobilisme fins ara. Amb més de 1100 cotxes fabricats segons els seus reglaments tècnics, el TCR és un dels conceptes d’automobilisme més reeixits i el TCR World Ranking és una manera de ressaltar les actuacions de tots els pilots al món TCR».

President del Grup WSC, Marcello Lotti.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments