DAKAR 2023 – ETAPA 11: Un Loeb en ratxa busca la segona posició general

Quatre triomfs consecutius per a Sébastien Loeb i Fabian Lurquin (Bahrain Raid Xtreme) al Dakar 2023. El duet francobelga ha signat aquest dijous 12 de gener la seva quarta victòria d’etapa consecutiva Shaybah (Aràbia Saudita) i el cor de l’Empty Quarter, escenari de la primera meitat de l’etapa marató.

Els sotscampions del món de ral·li-raid (W2RC) ja han guanyat la seva cinquena especial en aquest Dakar 2023. Aquestes estadístiques no tenen precedents per a l’Alsacià en aquesta cursa. De fet, cal tornar a l’edició del 2009, la primera disputada a Sud-Amèrica, per trobar un pilot amb quatre triomfs consecutius al Dakar, cap altre que Carlos Sainz amb Volkswagen.

Aquesta primera etapa al desert no va comportar cap selecció important. Prodrive signa un doblet gràcies al segon temps de Guerlain Chicherit i Alex Winocq (GCK), mentre que el top 10 es manté en 10 minuts.

Nasser Al-Attiyah (QAT) for Toyota Gazoo Racing races during stage 11 of Rally Dakar 2023 from Shaybah to Empty Quarter Marathon, Saudi Arabia on January 12, 2023. // Flavien Duhamel / Red Bull Content Pool // SI202301120189 // Usage for editorial use only //

L’únic híbrid Audi RS Q e-tron que encara està en marxa, el de Mattias Ekström i Emil Bergkvist ha marcat el tercer millor temps, per davant de Lucas Moraes i Timo Gottschalk (Toyota), que han mantingut el segon lloc de la general. No obstant això, el debutant brasiler només té nou minuts de marge sobre Sébastien Loeb a tres etapes per al final.

Nasser Al-Attiyah i Mathieu Baumel (Toyota) es mantenen còmodament líders del Dakar 2023 amb un important marge d’1h21′ sobre Moraes.

Giniel de Villiers of the Toyota Gazoo Racing during the Stage 11 of the Dakar 2023 between Shaybah and Empty Quarter Marathon, on January 12, 2023 in Empty Quarter Marathon, Saudi Arabia // DPPI / Red Bull Content Pool // SI202301120271 // Usage for editorial use only //

El millor català classificat a l’etapa d’avui ha estat un altre cop Armand Monleón, onzè, qui juntament amb el seu pilot, Przygonski estan protagonitzant una sensacional segona part de cursa. Dani Oliveras, copilot de Yacopini ha acabat just darrera de Monleón, dotzè. Segona etapa consecutiva amb males sensacions per part dels pilots de l’equip Astara, Carlos Checa i Marc Solà han acabat en quaranta-sisena posició, mentre que Laia Sanz ho ha fet en la seixanta-novena. Isidre Esteve i Txema Villalobos estan parats en l’especial amb problemes, una llàstima després d’entrar ahir al top20 de la general.

A falta de tres etapes, Oliveras continua desè a la general, Monleón ha pujat a la vint-i-tresena i Carlos Checa i Marc Solà han caigut a la vint-i-novena.

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments