DAKAR 2023 – ETAPA 12: Loeb camí del rècord i Al-Attiyah del triomf

La segona setmana del Dakar 2023 té dos noms propis, Sébastien Loeb i Fabian Lurquin. La tripulació francobelga porta gairebé una setmana marcant els millors temps amb una cinquena victòria consecutiva d’etapa en aquesta 45a edició, l’última avui divendres 13 de gener.

Aquesta especial, amb una longitud de 185 km alternant llacs secs i dunes del desert del Empty Quarter, ha permès als sotscampions del món de ral·li-raid (W2RC) 2022 fer una molt bona operació a la classificació general. L’alsacià li roba la segona posició al debutant brasiler Lucas Moraes (Toyota), que s’ha vist obligat a parar al final de l’etapa.

Loeb-Lurquin han igualat el rècord de victòries d’etapes consecutives en un Dakar que des de 1989 tenia Ari Vatanen i Bruno Berglund a bord del seu Peugeot 405 T16. Dissabte, la parella BRX Hunter T1+ intentarà convertir-se en la primera tripulació a portar aquest rècord a 7. Finalment, superen els 21 èxits d’etapa del Dakar signats per Pierre Lartigue.

Sébastien Loeb es manté, però, massa lluny dels líders del Dakar, Nasser Al-Attiyah i Mathieu Baumel (Toyota), per poder preocupar-los per l’arribada final prevista per diumenge 15 de gener a Dammam. La distància es manté 1h27′ a favor del Toyota Hilux T1+.

Lucas Moraes, copilotat per Timo Gottschalk, baixa, per tant, a la tercera posició del podi, però hauria de mantenir-se en aquesta posició fins al final ja que Henk Lategan i Brett Cummings (Toyota) han tornat a viure problemes mecànics i han perdut més de 40 minuts i les seves últimes esperances de podi. Les desgràcies de la tripulació sud-africana són el negoci dels seus companys de Toyota Gazoo Racing, Giniel de Villiers i Dennis Murphy, que pugen als peus del podi.

203 PRZYGONSKI Jakub (pol), MONLEON Armand (spa), X-Raid Mini JCW Team, Mini John Cooper Works Rally Plus, Auto, action during the Stage 11 of the Dakar 2023 between Shaybah and Empty Quarter Marathon, on January 12, 2023 in Empty Quarter Marathon, Saudi Arabia – Photo Gigi Soldano / DPPI

El copilot Armand Monleón ha tornat a ser el millor català classificat a l’etapa d’avui en una magnífica cinquena posició, per la seva part Dani Oliveras ha estat l’onzè. En vint-i-cinquena posició ha acabat Isidre Esteve i Txema Villalobos.

A la classificació general en Dani Oliveras continua sent el millor dels nostres en desena posició però a només 15” de la nova posició que ocupa Serradori. Przygonski i Monleón han pujat fins la vint-i-unena, mentre que Isidre Esteve i Txema Villalobos es troben ara en la trenta-tresena.

Al Dakar 2023 li queden només dues etapes per acabar i sembla que Al-Attiyah i Baummel tenen el triomf a la butxaca.

Subscriu-te
Notificació de
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share