DAKAR 2023: Al-Attiyah aconsegueix el seu cinquè triomf, el segon consecutiu

El Llac Rosa de Dakar (Senegal) va ser substituït el diumenge 15 de gener per les costes del golf Aràbic, prop de Dammam (Aràbia Saudita), escenari de l’arribada final d’aquest Dakar 2023.

El qatarí, associat al navegant francès Mathieu Baumel, van arribar a Dammam per aconseguir el seu cinquè triomf en un Dakar, després del 2011 (amb Volkswagen), 2015 (amb Mini), 2019 (amb Toyota) i 2022 (també Toyota). Va superar així Ari Vatanen i només queda a tres victòries del rècord de Stéphane Peterhansel.

Per a Mathieu Baumel, aquesta és la quarta victòria al Dakar (2015, 19, 22, 23) i iguala a Michel Périn pel segon lloc entre els copilots més exitosos de la competició.

Tot i un atac constant durant una bona setmana, Sébastien Loeb i Fabian Lurquin (Bahrain Raid Xtreme) s’han de conformar una vegada més amb el segon esglaó del podi, com el 2022. La parella francobelga, van aconseguir el rècord de victòries d’etapa consecutives, però no van poder recuperar el seu retard patit de la segona etapa a causa de tres punxades.

El tercer lloc final l’ocupa l’increïble debutant Lucas Moraes (Toyota). Per al seu descobriment del Dakar, el brasiler, associat amb l’experimentat copilot Timo Gottschalk, va fer una cursa tranquil·la i despreocupada per convertir-se en el primer debutant en pujar al podi des de Juha Kankkunen el 1988.

Entre els catalans el millor classificat va ser Dani Oliveras, copilot de Yacopini, que van acabar en setena posició. Armand Monleón, copilot de Przygonski, va acabar deu posicions per darrera, en dissetena posició. Carlos Checa i Marc Solà han acabat en una gran vint-i-tresena posició, una per davant d’Isidre Esteve i Txema Villalobos. Laia Sanz finalment acabava en trenta-dosena posició després d’unes etapes finals amb molts problemes.

Subscriu-te
Notificació de
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share