GSERIES 2023: La primera és per Guillaume de Ridder

Tot i els inconvenients que està donant la climatologia als responsables de la pista del Circuit Andorra – Pas de la Casa, el primer meeting de la temporada es va poder disputar amb tota normalitat.

Cada temporada els organitzadors de les GSeries, en el seu afany de fer més atractiu el seu campionat, proposen novetats tant en la part competitiva com en l’àmbit logístic. En les GSeries 2023, en aquest últim apartat, una de les propostes ha estat dividir en dos blocs el programa horari, amb l’objectiu que els participants mantinguin l’activitat en les instal·lacions del Port d’Envalira. Una vegada completada la seva participació, els equips, que ho desitgin, poden tornar als seus llocs d’origen sense esperar a la finalització del meeting.

Aquest dissabte (dia 14) la presentació del Renault Clio Rally3, va posar en marxa l’activitat en la pista.
Alpine Racing, amb el català Josep M. Ferrer al capdavant, van aprofitar la disputa del primer cap de setmana de les GSeries 2023 per a presentar en societat el Clio Rally3. Abans d’iniciar-se la G1, el nou vehicle de Renault va donar diverses voltes.

Guanyador amb experiència

La presència dels campions del FIA RX2e, a més d’altres pilotes de l’Automòbil Club d’Andorra, va generar molta expectació per veure un vehicle 100% elèctric en el traçat andorrà.

El campió 2021 del trofeu FIA esmentat, Guillaume de Ridder, es va imposar tant en la mànega qualificativa com en la final. El pilot belga va tenir com a rival directe a Raul Ferré, que va aprofitar a la perfecció el seu coneixement de la pista per a aconseguir una merescuda segona posició.

En la final, sens dubte la mànega més compromesa, les posicions van quedar definides en les primeres voltes, Ferré va intentar sorprendre a la sortida a de Ridder, però com que no ho va assolir, es va mantenir en la segona plaça controlant sense massa problemes a Viktor Vranckx, el campió 2022 del RX2e.

Clio ICE Trophy – Problemes a la sortida

En les finals de la Clio ICE Trophy va tornar a quedar clar que hi ha alguns pilots, sobretot francesos, que tenen dificultats en arrencar sobre gel i en lleugera pujada, quan el semàfor es posa verd. Així doncs, es poden veure situacions poc habituals com que un pilot des de la part posterior de la graella de sortida va fent eslàlom per mitja graella fins a situar-se en posicions capdavanteres.

Aquesta situació va provocar que els més ràpids de la qualificativa no estiguessin entre els millors en la seva final respectiva i la provisional després de disputada la G1 quedés molt ajustada. El sisè classificat (Alex Español) es troba a 13 punts de Bouhet.


Side by Side. El campió continua manant


José Roger va començar la defensa del títol del 2022, aconseguint sumar tots els punts possibles en la primera cita de la present edició de les GSeries. Roger va tenir com a rivals directes a pilots francesos que disputaven la seva primera prova en el traçat del Port d’Envalira.

En aquesta primera cita de la temporada, els que han estat més a prop de Roger van ser Bonnefis i Parolin, que comparteixen vehicle, i que es van mostrar molt incisius en la seva primera participació en el Circuit Andorra.

Roger que va obtenir el millor crono en la qualificació i va ser molt superior als seus rivals a la final. Va conservar la primera plaça en la sortida i després d’unes primeres voltes compromeses, es va escapar de manera definitiva passant en primera posició la línia d’arribada.

En quinze dies tindrem l’ocasió de tornar a la G2 de les GSeries 2023, que es disputarà el dissabte 28 de gener en l’escenari habitual, el Circuit Andorra – Pas de la Casa.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments