RESISTÈNCIA: Acura fa doblet a les 24h de Daytona 2023 entre els problemes de Porsche i BMW

Meyer Shank Racing ha donat a Acura la seva tercera victòria consecutiva a la Rolex 24 de Daytona després d’una ajustada primera cursa de la nova era híbrida IMSA GTP.

Tom Blomqvist ha portat l’Acura ARX-06 núm. 60 a la victòria general en l’estrena de la temporada del Campionat WeatherTech SportsCar, superant Wayne Taylor Racing amb Filipe Albuquerque d’Andretti Autosport per donar a Acura un doblet al debut del cotxe en competició.

Ha estat una carrera amb alts i baixos per als dos Acura, que han mostrat un ritme i una eficiència energètica superiors, superant una situació de contaminació de l’oli del motor de combustió V6 biturbo de 2,4 litres que ha requerit rentats regulars d’oli al llarg de la cursa.

Blomqvist ha compartit els màxims honors amb Colin Braun, Helio Castroneves i Simon Pagenaud, fet que va suposar la segona victòria consecutiva a la Rolex 24 per a l’escuderia d’Ohio amb tres dels seus quatre pilots.

IMSA

L’última hora de les 24 Hores de Daytona del 2023 ha ofert una intensa batalla per la victòria entre els dos Acura. Finalment, les bèsties s’han alliberat a 25 minuts de la bandera a quadres i Blomqvist s’ha distanciat sobre el portuguès, ampliant el seu avantatge a més de quatre segons quan faltaven deu minuts per al final. El britànic-suec ha completat així la feina feta sense problemes pels seus companys Simon Pagenaud, Helio Castroneves, ja present amb ell el 2022, així com pel nouvingut Colin Braun.

Acura signa un doblet amb el n°10 de WTAndretti, mentre que el Cadillac n°01 va completar el podi. Els Porsche i els BMW han tingut problemes de fiabilitat.

Més que ajustat entre els LMP2

L’edició 2022 ha estat marcada per la intensa final en GTD Pro entre els dos Porsche de Mathieu Jaminet i Laurens Vanthoor. Aquest 2023 han estat els LMP2 els que han mantingut el públic fascinat amb un duel fins als últims moments entre James Allen i Ben Hanley. Els dos homes els han separat a la línia de meta per 0,016s a favor del Competition n°55.

Proton Racing

En LMP3, el Duqueine D08 d’AWA han guanyat amb més de deu voltes per davant dels seus perseguidors.

GTD Pro: triomf català

Pel que fa al gran turisme, els Aston Martin Vantage GT3 de Heart of Racing Team (De Angelis / Sorensen / James / Turner) i Magnus Racing (Potter / Lally / Pumpelly / Thiim) han guanyat en GTD.

Mercedes-AMG Motorsport

El Mercedes-AMG GT3 de WeatherTech Racing (MacNeil / Juncadella / Gounon / Engel) han guanyat en GTD Pro en agafar el millor lloc en una intensa batalla a tres amb el Corvette C8.R n°3 (Gardia / J. Taylor / Milner) i el Lexus RC F GT3 número 12 de Vasser Sullivan (Hawksworth / Barnicoat / Conway).

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments