FÓRMULA 1: La FIA obre la porta oficialment a nous equips

La FIA ha obert la possibilitat de tenir dos nous equips de Fórmula 1 el 2025, 2026 o 2027, i per això ha anunciat el llançament oficial d’un procés de sol·licitud per a les estructures que vulguin participar al Campionat del Món de Fórmula 1.

Si sorgeixen sol·licituds, la FIA analitzarà la capacitat tècnica, els recursos i “la capacitat de l’equip per complir amb les seves obligacions en virtut del Reglament esportiu, tècnic i financer de la F1”, a més de demostrar que poden satisfer les demandes financeres de participar en la F1. .

Aquest és el contingut de la carta de la FIA:

“L’avaluació de cada sol·licitud es basarà en una rigorosa anàlisi financera i tècnica. Procés de selecció per incloure criteris de sostenibilitat i impacte social positiu.
La Fédération Internationale de l’Automobile anuncia avui el llançament oficial d’un procés de sol·licitud per identificar equips potencials que vulguin competir a nivell competitiu al Campionat del Món de Fórmula 1 de la FIA.

La FIA dóna la benvinguda a l’interès d’entitats amb serioses intencions per participar en el Campionat del Món de Fórmula 1 de la FIA. L’alt nivell d’interès de diversos candidats potencials és una prova més de la popularitat i el creixement del campionat.

L’avaluació de cada sol·licitud abastarà especialment les capacitats tècniques i els recursos de l’equip candidat, la capacitat de l’equip per recaptar i mantenir el finançament suficient per permetre la participació en el campionat a nivell competitiu i l’experiència i els recursos humans de l’equip.

Per primera vegada, qualsevol candidat haurà d’abordar com gestionaria el repte de la sostenibilitat i com planeja aconseguir un impacte net de CO2 zero per al 2030. Qualsevol equip potencial de F1 també hauria d’il·lustrar com pretenen aconseguir un impacte social positiu mitjançant de la seva participació en l’esport.
Això ajudarà a complir els objectius de la FIA i la Direcció de la Fórmula 1.

Els interessos del Campionat a llarg termini, amb la participació de totes les parts interessades, determinaran quins candidats es seleccionen juntament amb la normativa aplicable i els acords de govern.

Els termes del procés formal de sol·licitud (juntament amb els criteris de selecció complets, els terminis aplicables, els requisits legals i altres condicions) es comunicaran als sol·licitants que presentin una manifestació preliminar d’interès a la FIA.

Per al president de la FIA, Mohammed Ben Sulayem:

“El creixement i l’atractiu del Campionat del Món de Fórmula 1 està a nivells sense precedents. La FIA creu que les condicions són adequades perquè les parts interessades, que compleixin els criteris de selecció, manifestin un interès formal a participar en el Campionat.


Per primera vegada, com a part de les condicions de selecció, demanem als sol·licitants que indiquin com complirien els criteris de sostenibilitat de la FIA i com tindrien un impacte social positiu a través de l’esport.

El procés és una extensió lògica de l’acceptació positiva del Reglament de la Unitat de Potència de la FIA 2026 F1 per part dels fabricants de motors, que va atreure Audi a la Fórmula 1 i va crear interès entre altres participants potencials”

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments