WEC: Tenim nou pilot català a l’oficina

El català Albert Costa farà un gran pas endavant en la seva carrera esportiva aquesta temporada. El pilot barceloní competirà en el WEC amb l’equip Inter Europol Competition al volant d’un Oreca-Gibson de la categoria LMP2.

Costa correrà el WEC i, sobretot, les 24 Hores de Le Mans aquesta temporada 2023, compartint cotxe amb el pilos alemany Fabio Scheller i polonès Jakub Śmiechowski, fill del propietari de l’equip i amb experiència en LMP2.

«Per a mi, aquest és un pas increïble. Competir en el Campionat Mundial de Resistència de la FIA amb Inter Europol Competition en la categoria LMP2 és un somni fet realitat.

La carrera de Costa és tot un exemple de petrolhead, sempre competint, primer en karting on va ser campió d’Espanya i Catalunya el 2005 i on també va guanyar l’Open Masters d’Itàlia. Després, el 2007, va fer el salt a la Fórmula 3 britànica i el 2009 va guanyar la Fórmula Renault Europe i la Fórmula Renault WEC. El 2010 va saltar a la Fórmula Renault 3.5.

El 2012 ja va fer el salt als turismes guanyant l’EuroMegane Trophy aconseguint set victòries i 11 podis en total. Del 2013 al 2016 Costa va estar fora de la competició, però al 2016 va gaudir d’una oportunitat de pujar a un Lamborghini amb el qual va guanyar el GT Open el 2019.

Després de la seva victòria, Lamborghini decideix fer a l’Albert pilot oficial de GT3 de la marca, per la qual cosa finalment des de 2020 va poder disputar grans curses com les 24 hores de Daytona, l’ADAC GT Masters i per descomptat seguint a la Blancpain (ara GT World Challenge) on ha aconseguit diverses victòries i podis.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments