WRC: Tänak i Breen fan recuperar el somriure al campionat lliurant una gran batalla en el Ral·li de Suècia 2023

El Ral·li de Suècia 2023 ha estat una de les proves més boges dels últims temps al WRC on l’actual campió Kalle Rovanperä (Toyota) no apareix al podi deixant a Ott Tänak líder del campionat abans de la primera prova sobre terra.

Tänak i Breen ens han brindat un cap de setmana magnífic, un mà a mà a la dècima des de la primera cronometrada fins la penúltima quan Hyundai ha decidit aplicar normes d’equip. Un problema recurrent en el sistema híbrid del Hyundai de Craig Breen ha estat l’únic però que no ha deixat lluitar al màxim al pilot irlandès.

La victòria aconseguida per a Ott Tänak, aporta al clan de Malcolm Wilson el seu primer èxit des de Sébastien Loeb al Ral·li de Monte-Carlo el gener de 2022. Per al campió del món 2019, aquest triomf és una bona manera de reprendre el curs d’una història d’èxits.

L’altre home fort d’aquest esdeveniment ha estat Craig Breen, la tornada a Hyundai sembla que li ha retornat les forces però quan estava enmig de la lluita amb Tänak a falta d’un tram, el seu cap Cyril Abiteboul, el va cridar a l’ordre. L’irlandès penalitzava per donar-li opcions al seu «company» Neuville a guanyar una posició en la lluita pel campionat. La història ha acabat malament pels interessos del belga ja que no ha estat capaç de guanyar-li la posició a Breen acabant en tercera posició.

Darrere, trobem, doncs, Kalle Rovanperä, als peus del podi. El finlandès es va veure perjudicat per la seva posició de sortida el divendres, i va aconseguir remuntar alguns llocs dissabte, fins que va lluitar amb Thierry Neuville.

La decepció d’aquest cap de setmana és Elfyn Evans (Toyota). El gal·lès, tanmateix guanyador a terra nòrdica el 2020, mai va estar en la lluita pel podi. El seu 5è lloc va ser possible gràcies a l’accident de Takamoto Katsuta (Toyota, retirada) divendres a la tarda i a la sortida de la carretera d’Esapekka Lappi (Hyundai, 8è) dissabte.

En el WRC2, Oliver Solberg (Skoda) va dominar la seva categoria guanyant per primera vegada aquesta temporada als seus 21 anys.

Solberg ha superat a Ole Christian Veiby / Torstein Eriksen per 42,3 segons i Pajari, amb Georg Linnamae/James Morgan (Hyundai i20 N Rally2) quarts.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments