WRC: El desencís de Toyota al Ral·li de Suècia 2023

Per a Toyota el Ral·li de Suècia va ser finalment una gran decepció amb Kalle Rovanperä acabant quart i Evans cinquè. El pilot japonès Takamoto Katsuta es va veure obligat a abandonar dissabte. Diumenge, Katsuta va patir una altre abandonament a causa d’un problema tècnic abans de la cronometrada final.

Kalle Rovanpera va viure una cursa complicada arran de ser l’encarregat d’obrir pista. El primer dia, encara hi va haver un o altre tram on el tema era menys evident, però en la majoria de trams això va ser un obstacle i la distància que li quedava li va impedir anar més enllà a la classificació: «el primer dia vam lluitar molt amb el cotxe, podria haver estat més ràpid, i després vam canviar alguna cosa al cotxe i ho vam millorar.

Ja a la segona etapa teníem un pla per a la tarda, però va ser una tarda poc agradable i quan les coses no van segons el previst… tot va anar malament amb els pneumàtics, no vam fer el que havíem d’haver fet amb el pla que teníem per als pneumàtics. Crec que no he fet servir els pneumàtics molt més que els altres, potser ells els han fet servir amb més intel·ligència que nosaltres, ens hem posat dos pneumàtics més que els altres i amb això no ho he pogut fer millor»,

Rovanperä

Pel que fa al fet que aquest és l’inici del campionat amb una oposició molt més gran que el 2022:

«Ja sabíem que el campionat anava a ser molt més difícil d’enguany, a més a més hem estat netejant la carretera».

El Ral·li de Suècia no va anar bé per a Elfyn Evans. El pilot parla de la falta de confiança en el cotxe, en el primer diu que va canviar la configuració a mig dia perquè no va trobar l’equilibri adequat i les coses no van canviar gaire durant tot el ral·li.

«No va ser un matí bo per a nosaltres, ja que estava lluitant amb l’equilibri i no vaig trobar la confiança total. A la tarda anava millor; vam fer alguns canvis a la configuració del cotxe que van millorar una mica la sensació. Al final del dia no estàvem on volíem estar».

Evans

La segona etapa va ser una mica més del mateix:

«No va ser el nostre dia de nou. Vaig tornar a lluitar per sentir-me còmode al volant i crec que això es va demostrar amb els temps, i a la tarda encara vam estar més enrere. No vaig trobar la confiança que necessitava, així que ha estat un cap de setmana decebedor. Amb el ritme que teníem, estem massa lluny»,

Evans

El resultat va ser decebedor per a l’equip Toyota de ral·lis.

Esperàvem més d’aquest ral·li, ja que ha estat una cursa bona per a nosaltres en el passat. Vam patir una mica el primer dia perquè no teníem les millors posicions de sortida per les condicions que hi havien. Els que van sortir més enrere van poder atacar i compensar la diferència».

Latvala

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments