FÓRMULA 1: Horner advoca per reduir encara més els dies de test de pretemporada

El cap de Red Bull Racing, Christian Horner, ha expressat la seva opinió sobre els dies de test de la Fórmula 1 que segons ell encara podrien ser més reduïts. En un moment en què molts equips es queixen de la falta de temps per a les proves, Horner creu que amb dos dies de proves en lloc de tres, seria suficient per als equips abans del començament de la temporada.

Horner va destacar la fiabilitat dels cotxes de la Fórmula 1 com a justificació per a la seva opinió afirmant que les normes actuals són prou estables per permetre als equips reduir el temps de proves. Amb el nombre de curses que els promotors volen fer, Horner creu que no hi ha necessitat de més temps per als test. Si els equips comencen la temporada amb una mica més d’incertesa, el de Red Bull creu que hi ha temps suficient per arreglar qualsevol problema que pugui sorgir durant la temporada.

«Mireu la fiabilitat que hem tingut aquest matí. Crec que hem tingut una bandera vermella molt aviat (per Felipe Drugovich d’Aston Martin) molt ràpid. Aquestes regulacions són força estables, i fins i tot es podria argumentar que els temps de prova es poden reduir quan es mira la fiabilitat. Gairebé es podria dir que amb el nombre de curses que els promotors volen fer ara, per què no fer dos dies de proves i després començar a córrer. Si això crea una mica més d’incertesa a principis de temporada, és tan dolent? Tenim temps per a la resta de l’any per arreglar un mal començament”.

La idea d’us test reduït és un dels temes que ha estat debatut durant molt de temps a la Fórmula 1. Els equips solen queixar-se dels costos associats amb les proves, i alguns creuen que el temps i els recursos podrien ser millor gastats en altres àrees. Per alguns menys dies de test podrien afavorir els equips més grans, ja que podrien tenir més recursos per preparar-se per a la temporada sense la necessitat de passar tantes hores a la pista.

Però en general, la Fórmula 1 és un esport que sempre està evolucionant i canviant. Amb les regulacions i les demandes dels equips evolucionant constantment, és possible que veurem canvis en els dies de test a mesura que l’esport segueixi creixent i canviant en el futur.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments