FÓRMULA 1: Red Bull i Verstappen comencen donant bones sensacions en el primer dia de pretemporada 2023 a Bahrain

La llarga espera hivernal ha acabat aquest dijous 23 de febrer. Per primera vegada aquest any els monoplaces del 2023 han pogut sortir a la pista, per al primer dia de proves d’hivern. Al circuit de Sakhir (Bahrain), els deu equips de la graella han pogut provar els seus cotxes reals.

Per a la primera sessió de proves del 2023, ha estat el doble campió del món vigent, Max Verstappen, qui ha marcat el millor temps al voltant del traçat de 5,412 quilòmetres. L’holandès ha aconseguit un 1:32″837 a mitja tarda, amb els pneumàtics C3. El de Red Bull ha conduit tot el dia a diferència dels altres nou equips, sent també el qui més voltes feia al traçat, amb 157. Red Bull demostra velocitat i fiabilitat.

Per comparar: el temps de la pole position de Charles Leclerc el 2022 va ser d’1:30.558.

Per darrere seu, Fernando Alonso ha marcat el segon millor temps de la sessió. En la seva primera aparició amb l’AMR23, l’asturià es quedava a només 29 mil·lèsimes del temps de Verstappen. Suficient per donar esperances a Aston Martin, que ha viscut un dia força difícil.

Aquest matí, Felipe Drugovich ha patit un problema electrònic a la volta d’instal·lació, que ha provocat una bandera vermella des del primer moment. A l’inici de la tarda, el fons pla del monoplaça britànic feia malbé durant una parada en boxes. Tot i aquesta manca de temps de funcionament, el cotxe verd ha pogut completar els bucles al final de la sessió, amb un total de 100 voltes al llarg del dia.

Autors del tercer i quart temps, els dos pilots de Ferrari –Carlos Sainz i Charles Leclerc respectivament- no han experimentat cap problema per al primer dia de Frédéric Vasseur a l’Scuderia. En total l’equip ha completat 136 voltes per al seu primer dia a Bahrain.

McLaren ha salvat la jornada al final de la sessió amb el cinquè temps de Lando Norris. L’equip britànic ha experimentat, com l’any passat, grans problemes de frens en aquest primer dia de proves d’hivern. Amb 92 voltes, McLaren va ser l’equip menys present a la pista.

Moltes voltes en canvi per a Mercedes per aquest primer dia. Els de Barckley han completat 152 voltes al circuit de Bahrain, amb un sisè temps de Lewis Hamilton com a millor referència, a 6 dècimes de Verstappen.

Al costat francès, Alpine ha estat bastant discret a la seva primera jornada, malgrat els comentaris positius de Pierre Gasly. L’equip francès ha completat 113 voltes a Bahrain, experimentant configuracions de les seves noves suspensions posteriors. Pierre Gasly i Esteban Ocon han marcat els 16è i 17è millors temps durant la primera jornada, a gairebé 2 segons de la referència de Max Verstappen.

No obstant això, cal tenir en compte en no treure conclusions precipitades al final d’aquest primer dia de proves. Els nivells de gasolina, potència del motor, atac dels pilots són variables desconegudes.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments