Al-Attiyah guanya però abandona després de la tercera etapa de l’Abu Dhabi Desert Challenge 2023

Nasser Al-Attiyah s’imposava en l’especial del dia d’avui, la tercera, de l’Abu Dhabi Desert Challenge, per davant del seu principal rival en el campionat del món, Sébastien Loeb, que quedava segon a 48 segons del pilot de Toyota Gazoo Racing.

Però la notícia de la jornada i del ral·li saltava un cop Al-Attiyah arribava a l’assistència, en una bolcada a pocs quilòmetres del final ha destrossat les barres antibolcada del seu Hilux, declarades insuficients pels tècnics de la FIA, cosa que li impedirà sortir a la 4a etapa. Això és una molt mala notícia per al qatarià, que es queda amb 85 punts al Campionat del Món i perd l’oportunitat de sumar-ne més en aquesta prova.

Originally tweeted by MotorEsport.cat (@Motor_Esport) on February 28, 2023.

Loeb que ha acabat segon l’etapa podrà seguir sumant punts i augmentar el seu avantatge al capdavant de la classificació del campionat del món. A més, la retirada del tercer classificat en el campionat, Guerlain Chicherit, ha deixat Loeb alliberat dels seus rivals, gràcies a l’avantatge aconseguit al Dakar.

Sébastien Loeb during the 3rd stage of Abu Dhabi Desert Challenge 2023 in Abu Dhabi , UAE on March 01, 2023 // Kin Marcin / Red Bull Content Pool // SI202303010465 // Usage for editorial use only //

El nou líder de l’ADDC és Yazeed Al Rajhi, que té un avantatge de gairebé 10 minuts sobre Martin Prokop i el doble sobre Denis Krotov. Oliveras, navegant de Yacopini, ha acabat en desena posició, una posició per davant d’Oriol Mena, copilot del xinès Zhang. En la general Yacopini i Oliveras son cinquens, mentre que Zhang i Mena son novens.

Entre els T3, Mattias Ekström anava guanyant fins que el seu motor s’ha trencat al quilòmetre 66, deixant la porta oberta a Mitch Guthrie, que s’imposava finalment davant Cristina Gutiérrez i Seth Quintero. Eduard Pons i Mónica Plaza han acabat l’etapa en tretzena posició que els ha permès pujar fins la quinzena de la general.

Rokas Baciuska during the 3rd stage of Abu Dhabi Desert Challenge 2023 in Abu Dhabi , UAE on March 01, 2023 // Kin Marcin / Red Bull Content Pool // SI202303010461 // Usage for editorial use only //

Rokas Baciuska (Red Bull Can-Am Factory) acompanyat d’Oriol Vidal ha tornat a guanyar en el seu duel contra Pau Navarro (FN Speed) en la categoria T4 per gairebé 9 minuts, consolidant així el seu lideratge a la classificació general.

Demà tindrà lloc l’especial més llarga de l’Abu Dhabi Desert Challenge, que sens dubte justificarà el seu nom literalment. Els pilots hauran de superar un terreny de sorra i dunes durant més de 300 quilòmetres, el que segurament serà un veritable desafiament per a tots els participants.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments