El Rally Catalunya Històric 2023 reviurà els inicis del VolantRACC

Si ets amant dels ral·lis i la història dels vehicles que van fer possible les competicions d’automobilisme, no et pots perdre el ‘Volant RACC Clàssic’ en el 7è Rally Catalunya Històric. Aquesta categoria està oberta a qualsevol model que hagi participat en el trofeu de promoció monomarca del RACC des del seu inici el 1979 fins a l’any 1993, temporada en la qual es va disputar la 15a edició.

Si tens un d’aquests vehicles, podràs participar en qualsevol nivell de preparació o modificació, sempre que no s’hagi substituït cap dels elements bàsics de l’automòbil. Tot això dins de qualsevol de les modalitats de regularitat convocades en el ral·li, Regularitat (55 km/h) o Regularitat Sport (70 km/h).

El ‘Volant RACC Clàssic’ és una oportunitat única per reviure la màgia dels anys 70, quan es va crear el Trofeu FAE el 1978 i el RACC va convocar el primer Volant RACC al 1979. Aquest campionat de promoció tenia la finalitat principal d’estimular la continuïtat de la participació en competicions automobilístiques, oferint als pilots un segon esglaó després d’haver debutat en el Trofeu FAE.

Aquesta categoria estava oberta a cotxes de més cilindrada dividits en dues categories, l’A (fins a 1.300cc) i la B (superiors a aquesta cilindrada), utilitzant cotxes de fabricació nacional. Els «FL» (clau interna de la marca amb la qual es coneixia als Seat 124-1800) van ser els protagonistes dels primers anys, guanyant també el Volant RACC dels tres anys següents. Amb el pas del temps, cotxes més moderns i competitius van prendre el relleu, com el Ford Fiesta XR2, el Talbot Samba Rallye o el Renault 5 Alpine.

La història del ‘Volant RACC Clàssic’ és la història de la competició d’automobilisme en el seu estat més pur, amb cotxes que han marcat èpoques i pilots que han fet possible que la màgia dels ral·lis continuï viva avui dia.

Els cotxes han de ser models exactes que van competir a aquests anys, amb una llista d’automòbils disponible a l’apartat «Informació» de la pàgina web www.rallycatalunyahistoric.com.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments