Prèvia i horaris del GP Bahrain 2023

El Gran Premi de Bahrain serà l’escenari de la primera prova de la temporada 2023, després de més de tres mesos sense curses de F1. Max Verstappen torna a posar en joc el seu títol de campió del món, després de dominar una campanya del 2022 on l’holandès va ser coronat des de la cursa de Suzuka (Japó).

Després d’una revolució tècnica introduïda l’any passat, ha arribat el moment dels canvis. Els equips i els pilots no s’han mogut del paddock de Bahrain després de només tres dies de proves de pretemporada la setmana passada. Impossible determinar la trajectòria precisa que durà aquesta temporada, però sembla que l’RB19 destaca per damunt de la resta. Ferrari continua amb el seu impuls, malgrat la degradació dels pneumàtics que encara sembla difícil d’anticipar, i Mercedes es va desfer del porpoising que dificultava el seu rendiment des de l’inici de 2022. Darrere, hi ha l’equip que preocupa a tota la graella, per l’espectacular progrés: Aston Martin.

Els altres cinc garatges del paddock semblen estar en un mocador, tot i que McLaren ha patit molt durant l’última setmana. Els repetits problemes de frens han tingut els pilots al pit lane, les papaies són les que menys voltes han encadenat durant aquests tres dies. Alfa Romeo també va haver de fer front a una caixa de canvis delicada, robant a Bottas i a Zhou valuosos minuts d’entrenament.

El ball de pilots

Aquesta prova inaugural també serà una oportunitat per veure alguns pilots amb els seus nous colors… i donar la benvinguda a tres novells de la categoria. Després d’una temporada turbulenta, Oscar Piastri s’asseu a McLaren al costat de Lando Norris en lloc de Daniel Ricciardo, Logan Sargeant substitueix el destituït Nicholas Latifi a Williams i Nyck de Vries s’instal·la al seu seient AlphaTauri gràcies a un Pierre Gasly que marxa a Alpine.

Al costat d’Aston Martin hi ha un Fernando Alonso amb un ganivet entre les dents que vindrà a acompanyat del malferit Lance Stroll, recuperat a última hora del seu accident amb bicicleta.

Aquest GP inaugural estarà marcat per un calendari clàssic, amb dues sessions d’entrenaments lliures el divendres 3 de març (12:30 h hora francesa per als EL1, 16:00 hora catalana per als EL2) i la tercera sessió el dissabte (12:30 h). La classificació de dissabte començarà a les 16 h, i també a les 16 h s’apagaran els primers llums de la temporada per a la cursa, el diumenge 5 de març.

Horaris Gran Premi de Bahrain 2023

Divendres 3 de març:

Entrenaments lliures 1: 12:30 p.m. – 1:30 p.m.

Entrenaments lliures 2: 4 p.m. – 5 p.m.

Dissabte 4 de març:

Entrenaments lliures 3: 12:30 p.m. – 1:30 p.m.

Classificació: de 16:00 a 17:00

Diumenge 5 de març:

Cursa: 16 h.

Aquest cap de setmana també serà sinònim de recuperació de la Fórmula 2 i la Fórmula 3. Els tres esglaons per sota de la F1 es trobaran al mateix circuit. La cursa de Fórmula 2 començarà el diumenge 5 de març a les 11.20 h, mentre que els participants de la Fórmula 3 començaran a les 9.50 h.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments