Verstappen i Red Bull continuen sent els més ràpids després de la classificació del GP de Bahrain 2023

Per a la primera sessió de classificació de la temporada 2023, Max Verstappen ha aconseguit la pole position per al Gran Premi de Bahrain. A la pista de Sakhir, l’holandès ha marcat el millor temps de la Q3 per davant del seu company de Red Bull, Sergio Pérez.

Els Red Bulls han dominat la sessió, per davant dels Ferrari, malgrat les inquietuds suscitades durant els diferents entrenaments lliures. Charles Leclerc i Carlos Sainz monopolitzaran diumenge la segona fila. La Scuderia va ser (gairebé) capaç d’igualar els monoplaça de Milton Keynes, tot i que la classificació va començar malament per amb ells a l’inici de la Q1.

Al cap de 5 minuts de començar la sessió s’ha hagut de treure una bandera vermella per netejar la pista de parts del Ferrari de Charles Leclerc, que perdia elements de carboni durant la seva primera volta.

ferrari classificació gp Bahrain 2023
Ferrari

Es confirma el miracle d’Aston Martin

Els pilots de Ferrari es classificaven per davant de Fernando Alonso. L’asturià, que ha estat impressionant des de l’inici del cap de setmana, no ha pogut seguir el ritme dels dos primers equips i s’ha hagut de conformar amb la 5a posició de la graella. El progrés d’Aston Martin en un any és colossal.

El doble campió del món ha acabat per davant del Mercedes de George Russell i Lewis Hamilton. Si encara estan lluny de Red Bull i Ferrari, les fletxes platejades han tranquil·litzat amb el seu ritme a la classificació. Lance Stroll (Aston Martin) sortirà 8è diumenge, una gran evolució després de les imatges que es van poder veure ahir molt adolorit físicament del canell encara.

aston martin classificació gp Bahrain 2023

Trobem el primer Alpine en 9a posició, el d’Esteban Ocon. Per fi s’ha revelat el veritable nivell del monoplaça francès, i el mínim que podem dir és que no està a l’altura de les expectatives. L’últim de la Q3, Nico Hülkenberg és la sorpresa d’aquesta sessió de classificació. Per al seu retorn a la F1, l’alemany ha aconseguit superar el seu company d’equip Kevin Magnussen, i podria haver-se classificat encara més amunt si el seu temps de volta no s’hagués cancel·lat a la Q3.

Algunes sorpreses i decepcions

Lando Norris (McLaren) no va poder sortir de la Q2 en fallar a l’11è lloc, una classificació gairebé inesperada després de les difícil proves d’hivern i un ensurt a la Q1. El pilot de McLaren precedeix als Alfa Romeo de Valtteri Bottas i Guanyu Zhou. Yuki Tsunoda (AlphaTauri) sortirà des de la 7a fila al costat d’Alexander Albon (Williams), que es va convidar a la Q2 però es va perdre la seva última volta malgrat les grans sensacions a la Q1.

Per a la seva primera sessió de classificació a la F1, Logan Sargeant va causar una bona impressió, tot i ser eliminat a la Q1. L’americà, 16è, ha marcat el mateix temps que Lando Norris, 15è a la Q1… però pocs segons després del britànic!

mercedes classifiació gp bahrain 2023

Kevin Magnussen (Haas) està lluny del seu company Hülkenberg i sortirà des de la 17a posició per davant d’Oscar Piastri (McLaren), que va viure una primera sessió classificatòria molt complicada. Nyck de Vries (AlphaTauri) que també debutava, sortirà des de l’última fila pel seu 2n GP a la Fórmula 1.

Pierre Gasly (Alpine) sortirà diumenge des de l’última posició per al Gran Premi. El francès, eliminat a la Q1, també ha vist cancel·lat el seu millor temps per haver sobrepassat els límits de la pista a l’últim revolt del traçat.

Demà la cursa començarà a les 16h hora catalana.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments