Ferrari xoca amb la realitat en aquest inici de temporada 2023

Ferrari va perdre un podi a la cursa inicial de la temporada de Fórmula 1, no una, sinó dues vegades. Després de poder demostrar que l’SF-23 no té el ritme de carrera de l’RB19, els italians van intentar assolir almenys la tercera posició, però una averia al cotxe de Charles Leclerc a falta de 17 voltes pel final i la pèrdua de posició de Carlos Sainz amb Fernando Alonso no van permetre la conquesta de l’últim graó del podi.

Frédéric Vasseur va avançar després de la cursa que el problema amb el cotxe de Leclerc, que ja havia substituït el component d’emmagatzamatge d’energia del motor abans del gran premi, era a nivell de la unitat de potència.

«Vam tenir un problema amb el motor i hem d’investigar realment què va passar. No estava al motor en si, era una peça accessòria”

Vasseur ha destacat que aquest cap de setmana que “a ritme d’una volta hem pogut fer el mateix que Red Bull, però no ha estat així a la carrera. Si no li hagués passat res, hauria estat tercer. Però no hi ha ‘si’. Aquesta cursa és la imatge real de l’ordre del rànquing i hem de partir des d’aquest punt per millorar les coses».

A l’altre cotxe de Ferrari, Carlos Sainz va afirmar per ràdio, abans de perdre la posició amb Fernando Alonso, que havia de gestionar els pneumàtics o no arribaria al final de la cursa. Tot i així, va aconseguir mantenir la posició amb Lewis Hamilton i aconseguir 12 punts per l’equip de Maranello. No obstant, Vasseur va admetre que la diferència de ritme es devia al fet que l’Aston Martin era més ràpid que el Ferrari, doncs Alonso va acabar creuant la línia de meta 10 segons per davant Sainz.

«No vull centrar-me en això. Vull que el cotxe millori en general i hem de millorar el motor en termes de fiabilitat i consistència i no és només per aquesta carrera».

Frédéric Vasseur

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments