Novetats per les 6h d’Spa 2023

Per als equips, Spa-Francorchamps serveix com a darrera prova abans de Le Mans, una darrera prova sota condicions de carrera.

Per aquest motiu Cadillac Racing afegirà un segon Cadillac V-Series.R Hypercar per competir a la ronda belga del WEC co-pilotat per Sebastien Bourdais i Renger van der Zande. L’equip nord-americà utilitzarà l’Hypercar número 3 addicional com a preparació clau per a les 24 Hores de Le Mans el mes següent.

Una altra nova incorporació a la categoria Hypercar serà el Porsche 963 del No. 38 Hertz Team JOTA, l’equip amb seu a Gran Bretanya que puja a la classe Hypercar després de dues curses a Sebring i Portimao amb el cotxe Oreca 07 Gibson LMP2. L’equip ha llistat els pilots Antonio Felix da Costa, Will Stevens i Yifei Ye per al seu debut Hypercar.

Toyota Gazoo Racing va guanyar la primera carrera de la temporada del WEC a Sebring amb una victòria clara de primer i segon, mentre que Ferrari AF Corse va aconseguir el tercer lloc del podi amb el català Miguel Molina. Mentre que Toyota ha posat el llistó alt amb la velocitat i la fiabilitat del seu Toyota GR010 Hybrid Hypercar, hi ha molta competència en la categoria principal del WEC, tal com va demostrar Ferrari a Sebring aconseguint la pole de sortida.

sebring 2023 wec
WEC

El Porsche Penske Motorsport comptarà amb el suport extra dels aficionats locals ja que el pilot belga Laurens Vanthoor competirà amb el Porsche 963 número 6. El company d’equip d’en Vanthoor, Andre Lotterer, també té forts vincles amb Bèlgica ja que va ser criat al país. Els dos Peugeot 9X8 Hypercars, el Floyd Vanwall Racing Team i el Glickenhaus Racing també estaran a Spa amb els seus Hypercar.

La categoria LMP2 com és habitual serà altament competitiva amb 11 cotxes Oreca 07 Gibson que competiran en el circuitde les Ardenes. Totes les mirades estaran posades en l’equip belga Team WRT mentre busquen assegurar la seva segona victòria consecutiva al seu circuit local. No obstant, s’enfrontaran a una dura competència dels United Autosports (Filipe Albuquerque i Tom Blomqvist tornen a l’equip per correr Spa). Alpine Elf Team o Prema Racing – tots dos amb dos cotxes, mentre que Vector Sport, JOTA and Inter Europol Competition ho faran amb un, on hi serà el català Albert Costa.

Catorze cotxes conformen la categoria LMGTE Am a Spa, amb tres pilots locals representant la seva nació. Sarah Bovy de Iron Dames estarà desitjosa de replicar la seva excel·lent actuació al Porsche 911 RSR-19 de la recent cursa de 1000 milles de Sebring, on va aconseguir la pole position per a la formació íntegrament femenina. Altres pilots belgues inclouen Alessio Picariello (Iron Lynx) i Ulysse de Pauw (AF Corse).

Horaris

Dijous, 27 d’abril

Entrenaments lliures 1: de 11:30 a 13:00

Entrenaments lliures 2: de 16:20 a 17:50

Divendres, 28 d’abril

Entrenaments lliures 3: de 11:00 a 12:00

Classificació: de 17:00 a 18:05

Dissabte, 29 d’abril

Cursa: de 12:45 a 18:45

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments