El WEC aterra aquesta setmana a Europa per les 6H de Portimão

Els nous Hypercar competiran per primera vegada al continent europeu, entre el 14-16 d’abril, a la segona cita del campionat

El Mundial de Resistència arriba a Portugal després d’un mes sense competició per disputar les 6 Hores de Portimão, a l’Autódromo Internacional do Algarve. Al circuit, que s’ha convertit en el traçat de referència portuguès, s’hi podrà veure una nova batalla entre els 11 Hypercars que prenen part al mundial d’aquest any i que vam poder veure en acció el passat 16 de març a les 1000 milles de Sebring. Sumant-se als prototips de la classe reina, també hi haurà 12 LMP2 –amb la presència destacada de l’heroi local Antonio Felix da Costa, amb l’equip Hertz Team JOTA– i 13 LMGTE Am.

El circuit

El circuit de l’Algarve, construït el 2008, representa un gran repte pels pilots al llarg dels seus 4.6 km de recorregut i 14 revolts per la gran quantitat de canvis de nivell i girs cecs. Un dels revolts de major dificultat és el número 11, que rep el nom de Portimão, exigint una gran precisió tant en el gir com la velocitat perquè no es veu el revolt fins a l’últim moment abans de traçar-lo, forçant sovint errors i sortides de pista per part dels pilots. Al final del traçat trobem una recta de meta de 962 m que facilita els avançaments i resulta molt útil per sortejar amb seguretat el tràfic propi de la categoria de resistència.

El WEC retorna després de la primera ronda celebrada al circuit de Sebring, a Florida, on l’escuderia Toyota va demostrar la seva superioritat davant la resta d’equips enduent-se el doblet amb un marge considerable. El podi el va completar el Ferrari #50 d’Antonio Molina, seguit pel Cadillac #2, ambdós a més de dues voltes dels japonesos. La gran decepció van ser els Peugeot, que tot i haver participat ja en diverses cites del mundial, continuen mostrant falta de ritme i problemes de fiabilitat amb els dos 9X8, deixant-los amb poques possibilitats de lluitar per les posicions més altes de la graella.

Isotta Fraschini

Aquesta setmana, a més, l’escuderia Isotta Fraschini debutarà el seu nou prototip Tipo 6 LMH Competizione al circuit italià de Vallelunga entre els dies 11 i 12 d’abril, seguint el seu programa de preparació per incorporar-se al WEC aquesta temporada. S’espera que els tests de competició comencin a partir del maig amb 2 o 3 sessions al llarg del mes, amb l’objectiu de competir a partir de la segona meitat de la temporada.

A continuació podeu consultar els horaris i llista completa de participants per les 6H de Portimão.

Horaris de les 6H de Portimão

Divendres 14 d’abril

Entrenaments lliures 1: 11h30
Entrenaments lliures 2: 16h30

Dissabte 15 d’abril

Entrenaments lliures 3: 12h15
Qualificació: 16h30

Diumenge 16 d’abril

Cursa: 13h00

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments