Greensmith explica una de les claus de l’èxit del nou Skoda Fabia RS Rally2

Gus Greensmith ha canviat d’equip, deixant enrere M-Sport/Ford i els Rally1, per competir en el WRC2 amb un Skoda aquest any.

A la seva primera prova amb el Fabia RS Rally2, va guanyar amb facilitat. Abans que s’endinsi en el campionat de nou se li va preguntar sobre com compararia el Fabia amb el Ford Puma Rally1 que va conduir l’any passat.

Segons Greensmith, la principal diferència entre els dos vehicles és la manca de potència. Actualment, el Fabia té uns 300 cavalls de potència, mentre que el Rally1 tenia uns 550 cavalls, la qual cosa representa una diferència de 250 cavalls. Això afecta la velocitat del vehicle, ja que les coses passen més lentament ara. Malgrat això, el seu estil de conducció és el mateix.

Evidentment, t’has de concentrar una mica més a les sortides de corba perquè ets molt més castigat si t’equivoques i perds impuls en un Rally2 com el Fabia. A Rally1 tens potència.

Però una de les claus per fer un cotxe de Rally2 molt fort és facilitar la conducció perquè no s’equivoqui i aconsegueixi minimitzar el nombre d’errors i, tot i així, minimitzar el nombre de vegades que perd aquest impuls. Això és molt important, i això és el que van aconseguir amb el Skoda Fabia RS Rally2.

El pilot ha remarcat que ha de centrar-se més en la sortida de les corbes amb el Fabia, ja que qualsevol error pot ser més castigat i afectar el seu rendiment en un Rally2 com aquest. Això és diferent als Rally1, on la potència del vehicle els ajuda a sortir d’aquestes situacions.

Tot i això, Greensmith ha destacat que la clau per construir un vehicle de Rally2 fort és facilitar la conducció per minimitzar els errors i mantenir la velocitat en tot moment. Això és precisament el que Skoda ha aconseguit amb el Fabia RS Rally2.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments