Tot el que cal saber per seguir la setena edició del Rally Catalunya Històric 2023

El RACC organitza un any més el Rally Catalunya Històric, que es celebrarà el divendres 14 i el dissabte 15 d’abril a Salou. Aquesta prova, destinada a automòbils clàssics, és puntuable per als campionats de Catalunya de regularitat en totes dues categories: Regularitat i Regularitat Sport. A més, compta amb la categoria Legend, que és només d’exhibició.

Un recorregut de regularitat amb carretera tancada

El recorregut constarà d’un total de 433,54 km, dels quals 138,81 km seran de regularitat controlada en carretera tancada, distribuïda en 10 trams. Tres d’aquests trams es disputaran el divendres i els altres 7 el dissabte.

El recorregut ha estat dissenyat de tal manera que cap tram es repetirà durant tota la prova, només Riudecanyes i Duesaigües canviaran de sentit d’una jornada a l’altra.

Així doncs divendres el ral·li començarà a les 18:48h a Gavadà, continuarà al tram de Pratdip i acabarà, ja de nit, amb el mític Riudecanyes.

Nacho Mateo

La jornada de dissabte, la més llarga, comptarà amb els trams situats al nord de Salou, tot i que la jornada començarà a Duesaigües, els participants es dirigiran després a El Pont d’Armentera, Vallespinosa i Conesa, amb reagrupament a Santa Coloma de Queralt, per acabar amb Querol, Pontons i el Montmell.

Experts en la regularitat

Un total de 50 equips s’han inscrit a aquest 7è Rally Catalunya Històric: 32 en la modalitat de Regularitat (55 km/h), 8 en la de Regularitat Sport (70 km/h) i 10 en Legend.

Entre els participants destacats, podem trobar els últims guanyadors del ral·li, Josep Maria Bardolet – Carles Jiménez (SEAT 1400B), i els vencedors en 2021 i 2017, Carles Miró – Ivan Matavacas (Porsche 911 SC), equip actual Campió de Catalunya. També esmentem l’equip femení compost per Tere Armadans – Anna Vives (Seat Ibiza GTI); Juan Pedro García – Sergi Giralt (Autobianchi A112 Abarth); i Francesc Segú – Miquel Molist (Volkswagen Golf GTI), tots ells aspirants al podi en la modalitat de Regularitat amb la mitjana més baixa.

Rally_Catalunya_Historic_2021107
©️ Nacho Mateo

En Regularitat Sport, cal esmentar a Jordi Fanlo – Daniel Robledillo (Porsche 911 SC RS); Ramon Dalmau – Toni Moragas (BMW 325i); i Albert Rosa – Jan Rosa (Peugeot 205 GTI 1.9).

1r Open Regularitat Catalunya – Costa Daurada

El RACC, organitzador d’aquest Rally Catalunya Històric, i l’Escuderia Baix Camp, organitzadora del Rally Costa Daurada Legend Reus (9-10 de juny), han creat el «1r Open Regularitat Catalunya – Costa Daurada«. Dels equips inscrits al ral·li, els 10 primers de cada categoria (Regularitat o Regularitat Sport) sumaran punts de cara a la classificació final de l’Open. També se sumaran els punts aconseguits en els Power Stage, un tram que en cada etapa de cada ral·li atorgarà punts extra als autors dels 5 millors temps.

Volant RACC Clàssic

Un altre gran atractiu del setè Rally Catalunya Històric serà la categoria «Volant RACC Clàssic», que està oberta a tots els conductors sense restriccions d’edat o experiència, sempre i quan hagin inscrit models que hagin participat en el Volant RACC des de la seva creació l’any 1979 fins a la seva quinzena edició el 1993. Així com la resta de vehicles participants, els equips inscrits en la categoria «Volant RACC Clàssic» han d’estar inclosos en una de les modalitats de regularitat convocades.

Un total de vuit participants s’han inscrit en aquesta categoria. El guanyador del Volant RACC del 1988, Jordi Ventura, destacarà com a cotxe 0. Acompanyat per Gerard Alsina, conduirà un dels Peugeot 208 VR PureTech 1.2 de 150 CV que porten els actuals participants del Volant RACC – Trofeu Mavisa. Antonio Rius, guanyador del 1982, i Mia Bardolet, que va obtenir el triomf al Volant RACC del 1985, també hi participaran.

A primera hora del dissabte, es celebrarà la «2a Trobada RACC de Cotxes Clàssics» al lloc de sortida, que reunirà prop de 100 vehicles. La trobada està oberta a tots els aficionats que vulguin viure la sensació d’estar en un parc tancat, pujar al podi de sortida amb el seu vehicle i recórrer 60 km en una carretera tancada pel primer tram d’aquesta jornada del Rally Catalunya Històric.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments