T’expliquem el nou format de curses a l’esprint que la F1 acaba d’aprovar per aquest 2023

Aquest cap de setmana se celebrarà la primera de les sis curses d’esprint de la temporada als carrers de Bakú i el World Motor Sport Council acaba de votar per unanimitat un format totalment nou.

Encara hi haurà una sessió d’entrenaments lliures 1 divendres al matí, amb la classificació per al Gran Premi organitzat divendres a la tarda. Fins aleshores, cap canvi a destacar respecte a l’antic format esprint, excepte que la qualificació ja no regeix la graella de sortida de la cursa esprint sinó del Gran Premi. Dissabte, en canvi, ara es col·locarà sota el nom de l’esprint (Saturday Sprint).

Per tant, en comptes dels entrenaments lliures 2 del matí, hi haurà una segona sessió de classificació, anomenada «Sprint shootout» per tal d’evitar qualsevol confusió. Això, com el seu nom indica, determinarà la graella de sortida de la cursa esprint, prevista per dissabte a la tarda. El format d’aquesta nova sessió de classificació per a la cursa esprint està directament inspirat en la sessió de classificació tradicional, és a dir, una Q1, una Q2 i una Q3.

El temps es reduirà simplement, amb 12 minuts per a la Q1, 10 per a la Q2 i 8 per a la Q3, que pot suposar una sola volta llançada a la Q3 depenent del trànsit o de les banderes grogues o vermelles. També cal tenir en compte que els compostos de pneumàtics s’imposaran per al shootout, amb cautxú mitjà per a Q1 i Q2, després goma tova per a Q3. Els punts assignats per a l’esprint es mantenen sense canvis (8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 i 1 punt). El cap de setmana, evidentment, sempre està marcat pel Gran Premi de diumenge.

Nou format de cap de setmana d’esprint:

Divendres: Entrenaments lliures 1 – Classificació per al Gran Premi
Dissabte: Sprint Shootout – Cursa Sprint
Diumenge: Gran Premi

Com a recordatori, a més de Bakú, el 2023 tindran lloc cinc curses d’esprint més. Spielberg (del 30 de juny al 2 de juliol), Spa-Francorchamps (del 28 al 30 de juliol), Qatar (del 6 al 8 d’octubre), Austin (del 20 d’octubre). -22 ), Interlagos (3-5 de novembre).

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments