Ja coneixem els horaris del GP d’Azerbaidjan 2023

Després d’un mes de «pausa forçada», la Fórmula 1 torna per a la quarta prova de la temporada: el Gran Premi d’Azerbaidjan. Als carrers de la capital d’Azerbaidjan, Bakú, els 20 pilots descobriran aquest cap de setmana un format totalment nou.

Un nou format a Bakú

Encara es parlarà d’una sessió d’entrenaments lliures 1 divendres al matí, amb la tradicional classificació per al Gran Premi organitzat divendres a la tarda. Fins aleshores, cap canvi a destacar respecte a l’antic format sprint, excepte que la qualificació ja no regeix la graella de sortida de la cursa sprint sinó del Gran Premi. Dissabte, en canvi, ara serà integrament sota el nom de l’esprint (Saturday Sprint).

Per tant, en comptes dels entrenaments lliures 2 del matí, hi haurà una segona sessió de classificació, anomenada «Sprint Shootout» per tal d’evitar qualsevol confusió. Això, com el seu nom indica, determinarà la graella de sortida de la cursa esprint, prevista per dissabte a la tarda. El format d’aquesta nova sessió de classificació per a la cursa sprint està directament inspirat en la sessió de classificació tradicional, és a dir, una Q1, una Q2 i una Q3.

El temps es reduirà simplement, amb 12 minuts per a la Q1, 10 minuts per a la Q2 i 8 minuts per a la Q3. També cal tenir en compte que s’imposaran compostos de pneumàtics per al Shootout, amb cautxú mitjà per a Q1 i Q2, després goma suau per a Q3.

Cap repetidor

A nivell de circuit, no hi ha canvis a destacar respecte a les darreres edicions en el recorregut de 6.003 quilòmetres. Hi haurà dues zones de DRS: una a la recta de sortida-arribada, l’altra entre els revolts 2 i 3. La pista es divideix en dues parts: llargues rectes amb girs de 90°, i un tram molt sinuós al nucli antic, prop del castell.

Bakú acull la Fórmula 1 des del 2016, primer sota el nom de «Gran Premi d’Europa» i després «Gran Premi d’Azerbaidjan», amb edicions que s’han convertit en emblemàtiques. El rècord de volta està en mans de Charles Leclerc, establert el 2019 en 1’43″009. Mai cap pilot ha guanyat dues vegades a l’Azerbaidjan: entre els actuals pilots, Valtteri Bottas, Lewis Hamilton, Sergio Pérez i Max Verstappen tenen una victòria cadascun. L’holandès és el defensor ja que va guanyar el 2022 per davant de Sergio Pérez i George Russell.

Horari GP d’Azerbaidjan:

Divendres 28 d’abril:

Entrenaments lliures 1: 11:30 a.m. – 12:30 p.m.

Classificació: de 15:00 a 16:00

Dissabte 29 d’abril:

Classificació Sprint: 10:30 a.m. – 11:15 a.m.

Cursa Sprint: 15:30 h.

Diumenge 30 d’abril:

Gran Premi: 13:00h.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments