Solberg es menja uns «donuts» i deix en safata el triomf a Greensmith al Ral·li de Portugal 2023

El WRC2 va tenir un final emocionant al Ral·li de Portugal, quan Gus Greensmith va vèncer a Oliver Solberg per només 1,2 segons.

Solberg va penalitzar per fer donuts a la súperespecial de Lousada que va provocar una penalització d’1 minut, que va convertir un avantatge de 35,4 segons en un retard de 24,6 segons amb el britànic.

El jove suec es va esforçar de valent, atacant amb força, en tres trams va reduir el desavantatge a Gus Greensmith a 8,7 segons, però a Fafe no n’hi va haver prou amb vèncer l’anglès per 7,5 i aquest es va emportar el triomf per 1,2s. El millor pilot del WRC2 va acabar sisè per davant de Solberg i el retornat Andreas Mikkelsen (Skoda) va completar el podi en una de les millors llistes d’inscrits en la categoria Rally2, amb 43 equips.

El britànic s’havia anat a dormir dissabte a la nit pensant que estava per darrere de Solberg per 35,4 segons, però quan el suec va ser penalitzat un minut a primera hora per una infracció de les regles, la taula de temps es va capgirar.

rally_portugal_2023 Solberg skoda fabià rs
Nacho Mateo

La tasca de Greensmith: mantenir intacte un avantatge de 24,6 segons durant les quatre cronometrades restants va ser més fàcil dir-ho que fer-ho. Un fort aterratge al famós salt de Pedra Sentada a Fafe no només va danyar el para-xocs davanter del seu Škoda Fabia RS, sinó que també va provocar que la direcció assistida fallés. Amb aquest problema havia de sumar-hi altres que va viure durant la prova com una punxada o una fuita d’aigua al seu Skoda Fabia RS.

Solberg va perseguir el seu rival, guanyant les tres primeres especials del dia i va quedar a 8,7 segons de Greensmith abans de la Power Stage. El suec també va ser el més ràpid, però no lo suficient, amb Greensmith guanyant amb només 1,2 segons.

Tan a prop! Ho vaig intentar, ho vaig donar tot. Però vaig conduir massa lent pel tram de Cabeceiras de Basto. Però ha estat un cap de setmana fantàstic: una altra vegada molt constant i bona velocitat. És realment una vergonya tot el que va passar, però és així».

Solberg

Andreas Mikkelsen, que va tornar al campionat, va aconseguir tancar el podi per darrera de Solberg per 41,8 segons, acabant per davant del Citroën C3 de Yohan Rossel en més d’un minut, amb el francès mantenint el lideratge del campionat.

rally_portugal_2023_ Suninen Hyundai i20 Rally2
Nacho Mateo

Teemu Suninen va portar el seu Hyundai i20 N al cinquè lloc, per davant del bolivià Marco Bulacia, que també va guanyar la categoria Challenger WRC2. Alexander Villanueva va guanyar la Copa Màster, destinada a pilots majors de 50 anys.

L’únic representat català a la categoria, Axel Coronado, copilot de Bruno Bulacia, va acabar en vintena posició després d’haver d’abandonar en la sisena cronometrada, la segona passada per Arganil, quan en una lleugera sortida de pista van danyar la suspensió del darrere i van haver de reincorporar-se amb súper rally el dissabte.

Classificació final

1.Greensmith Gus – Andersson JonasŠkoda Fabia RS Rally2
Toksport WRT 3
3:44:55.1
2.Solberg Oliver – Edmondson ElliottŠkoda Fabia RS Rally23:44:56.3
1:00
+1.2
 +1.2
3.Mikkelsen Andreas – Eriksen TorsteinŠkoda Fabia RS Rally2
Toksport WRT 3
3:45:38.1+43.0
 +41.8
4.Rossel Yohan – Dunand ArnaudCitroën C3 Rally2
PH Sport
3:46:44.9
0:40
+1:49.8
 +1:06.8
5.Suninen Teemu – Markkula MikkoHyundai i20 N Rally2
Hyundai Motorsport N
3:47:28.0+2:32.9
 +43.1

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments