Les distraccions dels Hyundai que engreixen la factura de l’equip a Portugal

Indulgència dels comissaris amb l’error de Wydaeghe i severitat amb Sordo per una gorra van marcar la jornada de diumenge

El final de la cursa de Thierry Neuville hauria d’haver arribat abans que la resta dels seus rivals ja que el seu copilot es va oblidar de lliurar el seu carnet de ruta a l’inici del dissetè tram, la primera passada pel tram de Fafe.

Aquest error normalment provoca l’abandonament pur i simple de la tripulació, però els comissaris van mostrat una gran indulgència amb el duet belga.

Convocats a la tarda de diumenge pels comissaris, els dos homes van poder explicar aquest enorme error. En aquest informe, ens assabentem especialment que «quan van arribar al CH de la SS 17, ell (Martijn Wydaeghe) va fer immediatament una foto del seu tauler per enviar dades al seu enginyer«. Aquesta acció va canviar els seus hàbits, fins al punt d’oblidar el seu carnet de ruta.

Cal recordar que Neuville va rodar tota la jornada de diumenge amb problemes mecànics al seu Hyundai, la qual cosa no els hi va permetre lluitar per les posicions de podi.

Sordo multat

Cada pilot i copilot han de portar la gorra designada pel promotor, és a dir, Pirelli, llevat que Dani Sordo tenia una gorra Red Bull, el seu patrocinador personal.

I com Ott Tänak l’any passat, Dani Sordo va rebre, doncs, una sanció de 1.000 €. Els comissaris també van multar Hyundai Motorsport amb 15.000 euros.

El pilot es va disculpar per la seva mala conducta i va afegir que la gorra que portava a la rampa d’arribada era seva.

«Els comissaris conclouen que aquest incident va constituir una violació de la normativa i, a més, va tenir un impacte negatiu en els drets comercials del WRC».

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments