Sesks s’imposa a Polònia a un Paddon que mira al títol de l’ERC 2023

El pilot neozelandés va saber quan no arriscar i aconseguir el màxim botí de punts possibles de cara al campionat

Si la primera jornada havia ofert una bona batalla per la posició de lideratge entre Martins Sesks i Hayden Paddon, la lluita es va aturar a la segona cronometrada de la segona jornada quan Hayden Paddon que havia reduït la seva desavantatge de 8’2s a 7’4 va ser víctima d’una punxada. De sobte ha haver de retrocedir a 13»3 de Martins Sesks, el neozelandès va preferir centrar-se en els punts per al campionat amb el 2n lloc.

Tot i que l’amenaça del Hyundai i20 Rally2 ja no era la mateixa, el letó va continuar conduint a un ritme elevat, marcant quatre millors temps. El jove pilot (23 anys) de l’Skoda Fabia RS Rally2 no es va equivocar i va acabar la prova al capdavant.

Hayden Paddon Polònia 2023 Hyundai i20 rally2
FIA ERC

Guanyador de l‘ERC Junior Sub27 i ERC3 el 2018, Sesks, que va començar la seva carrera el 2013, va guanyar el seu segon ral·li de l’ERC després de Liepaja l’any passat.

En el campionat, Hayden Paddon va aconseguir un molt bon funcionament sumant aquest 2n lloc als 2 podis ja aconseguits a Portugal i Canaries. Amb un total de 85 punts, està 37 per davant de Mads Ostberg i Martins Sesks.

No havent recuperat mai el ritme que li va permetre guanyar l’any passat, el polonès Mikolaj Marczyk es conforma amb la 3a posició. Cal esmentar que Mads Ostberg va tardar a trobar la configuració adequada i Mikko Heikkilä, va fer tota la primera etapa amb una mala posada a punt del seu cotxe.

ERC3 i ERC4

El pilot de Ford Fiesta Rally3 Evo, Jon Armstrong, va aconseguir un hat-trick de victòries al Campionat ERC3, demostrant aquesta vegada el seu ritme, i el del seu cotxe a les especials poloneses.

Paulo Soria, copilotat pel català Axel Coronado, va donar al Clio Rally3 de Renault el seu debut a nivell internacional a Polònia. Era segon després de dues especials, però un canvi de rodes el va deixar fora de la lluita abans que una sortida l’obligués a retirar-se a la setena etapa.

Armstrong Ford fiesta rally3
FIA ERC

Els honors del Campionat ERC4 van ser per a Ola Nore després d’una exhibició del noruec, que va guanyar la categoria per a cotxes Rally4 i Rally5 per 1min i 7seg.

El pilot del Renault Clio Rally4, que també va aconseguir la victòria del Junior ERC equipat amb Hankook, es va imposar als seus rivals del Norbert Maior i Victor Hansen, mentre que el pilot de desenvolupament de Toyota Gazoo Racing Hikaru Kogure va ser quart. Roberto Daprà va acabar cinquè per davant de Miko Jalava, Ghjuvanni Rossi i Chistoph Brugger.

La propera trobada de l’ERC 2023 tindrà lloc a Letònia amb Liepaja (17-18 de juny) on Martins Sesks intentarà repetir els èxits.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments