Verstappen i Red Bull continuen el seu camí triomfal al GP d’Espanya 2023 al Circuit de Barcelona – Catalunya

El pilot holandès de Red Bull Racing, va aconseguir la seva 40a victòria a Barcelona, el mateix lloc on va guanyar la seva primera carrera fa set anys.

Dominant des del principi, Verstappen es va imposar en el seu cinquè Gran Premi de l’any 2023, reforçant el seu èxit amb el punt extra per la millor volta de la cursa. D’altra banda, el seu company d’equip, Sergio Pérez, va lluitar per remuntar i va acabar en la 4a posició. Però el pilot mexicà segueix perdent terreny en el campionat.

Mercedes, per la seva banda, va tenir una bona recuperació, amb Lewis Hamilton i George Russell pujant al podi després de començar en la 5a i 12a posició respectivament.

Verstappen manté el seu domini a Barcelona

Després de set anys de la seva primera victòria a Barcelona, Max Verstappen ha rugit de nou a l’asfalt català. Amb la pole position, l’holandès va demostrar un domini aclaparador al llarg de la cursa. No hi va haver rival que pogués fer-li ombra mentre es dirigia cap a la línia de meta. Amb aquesta victòria, Verstappen suma el seu cinquè Gran Premi guanyat en l’actual temporada, consolidant-se com un dels pilots més forts i amb més talent del món de la Fórmula 1.

BARCELONA, SPAIN – JUNE 03: Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing on track during final practice ahead of the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on June 03, 2023 in Barcelona, Spain. (Photo by David Ramos/Getty Images)

Recuperació de Mercedes

Per Mercedes, la cursa a Barcelona va ser una oportunitat de demostrar la seva recuperació. Tot i començar en posicions modestes a la graella, Lewis Hamilton i George Russell van fer un ús perfecte del seu monoplaça per pujar al podi. Amb una estratègia intel·ligent i un rendiment excepcional, els dos pilots de Mercedes van superar els obstacles per aconseguir una actuació destacada. Aquest resultat demostra que el poderós equip alemany encara té el que cal per competir a l’elit de la Fórmula 1.

Ferrari i Sainz decepcionen

Carlos Sainz i Ferrari esperaven una actuació destacada a casa, però les coses no van sortir com havien previst. Després de qualificar en segona posició, Sainz es va veure superat pels pilots de Mercedes i Sergio Pérez. A més, l’estratègia de Ferrari no va ser encertada en diverses ocasions, deixant Sainz desconcertat i sense opcions de lluitar per un lloc al podi. Malgrat això, el pilot madrileny va lluitar i va aconseguir una cinquena posició, mentre que el seu company d’equip, Charles Leclerc, va acabar fora dels punts després de començar des del carrer de boxes.

Altres destacades desil·lusions

El pilot de McLaren, Lando Norris, va ser un dels grans perdedors de la jornada. Després d’iniciar en tercera posició, va ser obligat a tornar als boxes a causa d’un contacte amb Lewis Hamilton de Mercedes. Això el va relegar a la 17a posició, lluny dels punts. D’altra banda, els pilots d’Aston Martin van acabar en sisena i setena posició, mentre que Alpine va tenir una actuació mixta, amb Esteban Ocon aconseguint entrar als punts en la vuitena posició i Pierre Gasly tenint problemes i acabant en la desena posició després d’una sanció.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments