Goodyear porta a Le Mans els pneumàtics «intel·ligents»

La prestigiosa cursa de resistència, les 24 Hores de Le Mans, és un esdeveniment icònic en el món del motoresport

Enguany, en honor al seu centenari, Goodyear, un dels noms més reconeguts en la indústria dels pneumàtics, presenta una innovació revolucionària: els pneumàtics de competició intel·ligents. Aquests pneumàtics ofereixen les primeres funcionalitats en temps real per mesurar la pressió i la temperatura.

La competència a les 24 Hores de Le Mans és ferotge, i cada detall compta per obtenir un avantatge competitiu. És per això que el cotxe del garatge 56, el NASCAR Next Gen Chevrolet Camaro ZL1, serà equipat amb els pneumàtics Goodyear Racing Eagle, una opció de pneumàtic de competició que vol revolucionar la indústria. Aquests pneumàtics estan especialment dissenyats per afrontar les exigències d’una cursa de resistència com les 24 Hores de Le Mans.

Pneumàtics intel·ligents per a un rendiment òptim

Una de les principals característiques dels pneumàtics Goodyear Racing Eagle per a les 24 Hores de Le Mans és la seva capacitat d’oferir dades en temps real sobre la pressió i la temperatura del pneumàtic. Aquesta informació vital és possible gràcies a un sensor passiu, sense bateria, que es troba inserit al pneumàtic durant el procés de producció.

Aquest sensor és alimentat per Goodyear SightLine, la plataforma global de pneumàtics intel·ligents de Goodyear. Durant tota la cursa, el sensor recopila dades de pressió i temperatura i les transmet en temps real al equip de Hendrick Motorsports, proporcionant informació valuosa tant per als enginyers com per als conductors.

Optimització del rendiment del vehicle

Gràcies a les dades recopilades pels pneumàtics intel·ligents de Goodyear, els enginyers i els pilots tenen a la seva disposició informació crucial per entendre el comportament dels pneumàtics durant la cursa. La pressió i la temperatura són factors clau que influeixen directament en el rendiment del vehicle. Amb aquestes dades en temps real, es poden prendre decisions més informades per optimitzar el rendiment general del cotxe.

Els enginyers de l’equip poden ajustar la configuració del cotxe en funció de les dades rebudes, com ara fer canvis en la pressió dels pneumàtics o adaptar l’aerodinàmica per afrontar millor les condicions de la pista. A més, els pilots poden conduir amb més precisió i confiança, sabent que tenen a mà informació rellevant que els permet prendre decisions intel·ligents en temps real.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments