Porsche, passat, present i futur de les 24h de Le Mans

La 91a edició del clàssic francès de resistència marca el 100è aniversari de l’esdeveniment i coincideix amb el 75è aniversari de la marca.

La prova disputada en els 13.626 km del Circuit de la Sarthe marca la culminació del calendari del Campionat del Món de Resistència de la FIA WEC. La primera cursa es va celebrar l’any 1923 per mostrar la innovació, la durabilitat i el rendiment de l’automòbil. La cursa només va ser cancel·lada el 1936 (vaga general a França) i entre 1940 i 1948 (Segona Guerra Mundial i reconstrucció). Enguany se celebra la 91a edició i el 100 aniversari de la cursa de Resistència.

Amb motiu d’aquest aniversari, l’ACO (Automobile Club de l’Ouest) ha afegit algunes novetats addicionals al programa de la setmana gran. La presentació de tots els pilots inscrits s’organitzarà directament al circuit a més de la tradicional cercavila de pilots pel centre de la ciutat divendres. Com a part d’una exhibició de 40 vehicles mítics de Le Mans, quatre Porsche donaran la volta al circuit dissabte poc abans de l’inici de la carrera: Mark Webber al volant d’un 936 Spyder, Timo Bernhard amb un Porsche 956, Marc Lieb d’un 962C. i Stéphane Ortelli al volant del cotxe que li va permetre guanyar el 1998, el Porsche 911 GT1.

Un rècord excepcional per a Porsche a Le Mans

El 8 de juny de 1948, el Porsche 356 n°1 Roadster va obtenir la seva homologació a Alemanya. Aquest esdeveniment fa 75 anys va marcar el naixement de la marca a Stuttgart. Tres anys més tard, el fabricant va enviar amb èxit una delegació a les 24 Hores de Le Mans per primera vegada. Els francesos Auguste Veuillet i Edmond Mouche van aconseguir una victòria de classe al volant del Porsche 356/4 SL Coupé. Des de llavors, Porsche ha estat present cada any a la graella de la cursa de resistència més gran del món. Amb 19 victòries generals i 110 victòries de classe fins ara, Porsche és, amb diferència, la marca líder a les 24 Hores de Le Mans.

Porsche és una marca amb una rica història a les 24 Hores de Le Mans. Des dels primers èxits amb el Porsche 356, fins a les victòries amb el Porsche 919 Hybrid.

Preparació per a les 24 Hores de Le Mans

Amb la 91a edició de les 24 Hores de Le Mans a l’horitzó, Porsche Penske Motorsport i els equips clients estan treballant per assegurar-se que tot estigui a punt per a la cursa. Els enginyers i mecànics posen tot el seu coneixement i experiència per preparar els vehicles i optimitzar-ne el rendiment.

L’equip de Porsche Penske Motorsport, en col·laboració amb els equips de clients, ha realitzat extenses proves i sessions d’entrenament per afinar les configuracions del vehicle i garantir la màxima eficiència en cada gir dels 13.626 km del Circuit. S»analitzen’han analitzat les dades de telemetria, ajustat els motors, les suspensions i els sistemes de fre per adaptar-se a les exigències úniques de la cursa.

L’estratègia de cursa també és un factor clau per aconseguir un bon resultat. L’equip de Porsche Penske Motorsport treballa en estreta col·laboració amb els pilots per desenvolupar una estratègia de pits i un pla de conducció que minimitzi el temps de parada i maximitzi l’eficiència.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments