El WEC 2024 ja té calendari oficial

Amb motiu de la seva dotzena temporada, la FIA WEC ja té calendari oficial, amb vuit curses i més deu fabricants inscrits a la categoria reina, els Hypercars

La propera temporada promet ser la més competitiva i emocionant fins ara, amb un calendari ple de desafiaments per als equips participants.

Doha, Pròleg i prova inaugural de la temporada

Per primera vegada en la seva història, Doha, la capital de Qatar, serà l’amfitriona del Pròleg a finals de febrer, seguit de la prova inaugural de la temporada a principis de març al Circuit Internacional de Lusail.

Per celebrar la festa nacional del país amfitrió, que se celebra cada any el 18 de desembre, l’esdeveniment es disputarà al llarg de 1812 quilòmetres

Imola s’uneix al calendari com a prova italiana del WEC

La temporada 2024 del WEC té una sorpresa per als fans italians. El campionat arribarà al prestigiós circuit d’Imola a finals d’abril. Aquest traçat icònic serà l’escenari de la cursa a territori italià substituint a Monza.

Spa-Francorchamps, una cursa tradicional que continua endavant

Una altra prova imperdible en el calendari del WEC és Spa-Francorchamps, que recentment ha renovat el seu compromís amb el campionat per a cinc anys més. Aquest circuit belga acollirà la tercera cursa de la temporada i actuarà com a assaig general abans de la prestigiosa i esperada cita de les 24 Hores de Le Mans, que tindrà lloc del 15 al 16 de juny.

Ferrar Spa WEC 2023
Francesc Rodríguez

El WEC torna al Brasil vuit anys després

Després d’un acord amb el municipi de São Paulo, el WEC farà el seu esperat retorn al Brasil per primera vegada des del 2014. El mític circuit d’Interlagos serà l’escenari de les 6 Hores de São Paulo a mitjans de juliol, portant l’emoció de la resistència de l’automòbil de classe mundial a terres brasileres.

El Circuit de les Ameriques rep el WEC a Austin, Texas

Després d’un descans de sis setmanes, el paddock del WEC s’instal·larà a Austin, Texas, per a l’esdeveniment Lone Star Le Mans al Circuit of the Americas. Aquesta pista serà l’escenari d’un retorn esperat per als aficionats locals, ja que el Circuit of the Americas no havia rebut l’elit mundial de la resistència de l’automòbil des del 2020.

Fuji International Speedway i Bahrain: Destinacions de les darreres proves

La setena i penúltima prova del FIA WEC 2024 tindrà lloc al Fuji International Speedway a mitjans de setembre. Aquesta pista al peus de la muntanya japonesa és tècnica i complicada i posarà a prova els límits dels pilots i els equips.

Finalment, el Circuit Internacional de Bahrain organitzarà la ronda final de la temporada a principis de novembre. Aquesta cursa serà especial, ja que també acollirà la cerimònia del títol de Campió del Món de la FIA WEC 2024.

Porsche Ferrari WEC SPA 2023
Francesc Rodríguez

Calendari WEC 2024

  • 24-25 febrer 2024 – Proleg oficial (Qatar)
  • 2 març 2024 – Qatar 1812km
  • 21 abril 2024 – 6 Hores d’Imola (Itàlia)
  • 11 maig 2024 – 6 Hores de Spa-Francorchamps (Bèlgica)
  • 15-16 juny 2024 – 24 Hores de Le Mans (França)
  • 14 juliol 2024 – 6 Hores de São Paulo (Brasil)
  • 1 setembre 2024 – Lone Star Le Mans, Austin (Estats Units)
  • 15 setembre 2024 – 6 Hores de Fuji (Japó)
  • 2 novembre 2024 – 8 Hores de Bahrain

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments