Atropellament, sanció, sense ràdio i xocant, així va ser l’agònic triomf del modest equip d’Albert Costa a les 24h de Le Mans 2023

Com sovint passa al WEC, a les 24 Hores de Le Mans, la categoria LMP2 va reservar el suspens fins al final.

En aquesta categoria esperàvem lluites entre equips com JOTA, Team WRT o United Autosports, finalment va ser la modesta estructura Inter Europol Competition la que es va imposar en aquesta edició del Centenari, diumenge 11 de juny.

L’equip polonès va apostar per la tripulació adequada associant el suís Fabio Scherer, al català Albert Costa i el polonès Jakub Smiechowski, a l’Oreca 07 n°34 groc i verd. El trio es va posar al capdavant a mitja nit i després va mantenir amb fermesa el lideratge fins a l’arribada a les 4 de la tarda.

Però no va ser gens fàcil, l’equip no es va classificar per l’Hyperpole de dijous i sortien des de la tretzena plaça. El propi Albert va tenir dues sortides per la pluja i va arribar a toca el mur i un altre cotxe, encara que la seva Oreca 07 Gibson amb el número 34 va poder continuar sense danys.

Ja liderant la prova i amb els rivals intentant donar-los caça van patir un drive through i van acabar sense ràdio d’equip, sense poder fer relleu per no passar-se de temps i amb Scherer conduint lesionat.

Però això no és tot, el suís va ser atropellat pel victoriós Corvette C8.R a GTE AM durant una parada en boxes el dissabte al vespre.

Aquesta és la primera victòria d’aquest equip a Le Mans així com d’aquests tres pilots.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments