Toyota s’obre camí amb les bateries d’estat sòlid

Toyota ha anunciat que té previst introduir bateries d’estat sòlid als seus cotxes per tal de millorar l’autonomia dels vehicles elèctrics

Aquestes bateries ofereixen un 40% més d’energia que les actuals, però la tecnologia encara té un camí per recórrer abans que es puguin generalitzar, ja que hi ha qüestions que encara no estan del tot resoltes.

Què són les bateries d’estat sòlid?

Aquestes bateries d’estat sòlid es consideren l»unicorn» (empreses que arriben a una forta valoració molt ràpidament) de la tecnologia de les bateries. A les bateries d’estat sòlid, l’electròlit líquid inflamable d’una bateria d’ions de liti tradicional es substitueix per un electròlit sòlid que té la mateixa funció, que no només és més segur sinó que també augmenta la densitat d’energia de les bateries, tenint així un gran potencial de superació amb les bateries que es veuen actualment a la majoria de vehicles elèctrics; més autonomia, temps de recàrrega més curts i més segur, però enmig de tot això, encara queda per entendre com es poden integrar aquestes bateries en el context dels cotxes elèctrics, per les necessitats de refrigeració i compressió, i també si es poden produir amb tècniques de fabricació escalable.

Fins ara, encara no hi ha una bateria que no es vegi compromesa en almenys un dels seus molts aspectes: densitat energètica, seguretat, fabricació escalable i integració senzilla. Sempre hi ha alguna cosa que està compromesa. I les noves bateries d’estat sòlid poden fer-ho. De moment ofereixen un 40% més d’energia que la solució actual i «milloren» tots els altres elements, rendiment, cicle de vida, seguretat i costos de producció.

Aquesta iniciativa de Toyota anirà paral·lelament al desenvolupament de vehicles amb bateries d’hidrogen, cosa a la qual Toyota no renuncia, ja que creu en la tecnologia.

Quan poden arribar?

De moment, Toyota disposa de tecnologia pròpia per a bateries d’estat sòlid, però encara es troben en una fase inicial de desenvolupament, la qual cosa significa que encara queda camí per recórrer, tenint la certesa que, si no hi ha sorpreses en el camí, aquest La tecnologia substituirà les actuals bateries d’ions de liti.
Toyota assegura que ja ha pujat diversos graons amb aquestes bateries d’estat sòlid, i assegura que la tecnologia evoluciona més ràpid del que s’havia previst inicialment.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments