Els horaris per seguir el GP del Canadà 2023

El Circuit Gilles Villeneuve és un dels circuits més interessants, i una de les millors curses que sol oferir el campionat.

Com Melbourne, la pista està situada en un parc públic, en un traçat que aprofita la via pública. S’alternen zones molt ràpides, amb frenades contundents, on es produeixen gairebé tots els avançaments.

L’emblemàtic Circuit Gilles Villeneuve és una pista semipermanent, poc utilitzada durant l’any, la qual cosa fa que a l’inici del cap de setmana l’asfalt estigui molt ‘verd’ i relliscós. Però evoluciona a mesura que es diposita més cautxú.

Aquesta pista posa molta tensió longitudinal als pneumàtics i és molt exigent pel que fa a la frenada i la tracció. La superfície proporciona poca adherència, cosa que pot provocar que els cotxes llisquin més. Els pneumàtics posteriors estan especialment «estressats» en aquesta pista, a causa de la tracció necessària a les corbes de velocitat baixa i mitjana.

Dades

1r GP: 1978
Voltes: 70
Longitud: 4.361 km
Distància cursa: 305,27 km
Rècord: 1m13.078s (Valtteri Bottas, 2019)

Horari GP del Canadà 2023

FP116 juny 19:30h
FP216 juny 23:00h
FP317 juny 18:30h
Classificació17 juny 22:00h
Cursa18 juny 20:00h

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments