Max Verstappen i Red Bull continuen trencant rècords guanyant el GP de Canadà 2023

El diumenge 18 de juny, al Gran Premi del Canadà, Max Verstappen, pilot de Red Bull, va escriure la seva pròpia història en guanyar la seva 41a victòria a la Fórmula 1. Aquesta gesta iguala el rècord establert pel gran Ayrton Senna, consolidant el lloc de Verstappen com una de les figures més importants de la F1 actual. No només això, sinó que aquesta victòria també significa un gran èxit per al seu equip, ja que és la victòria número 100 de Red Bull des del 2009 a la F1.

Una lluita intensa en el podi

Els veterans Fernando Alonso d’Aston Martin i Lewis Hamilton de Mercedes van protagonitzar una intensa batalla per les altres dues posicions del podi. En el moment en què les llums es van apagar, Hamilton va superar Alonso per primera vegada.

No obstant això, l’asturià no es va rendir i, amb un millor ritme en cursa, va aconseguir recuperar el seu lloc amb un gran avançament.

alonso aston martin canadà 2023

Ferrari i l’èxit moderat

Els cotxes de Ferrari van tenir una cursa relativament tranquil·la, però això no vol dir que no hi haguessin moments de tensió.

Tant Charles Leclerc com Carlos Sainz van aconseguir acabar entre els deu primers. El mateix anàlisi s’aplica a Sergio Pérez, qui, amb el millor cotxe de la graella, va pujar de la 12a a la 6a posició.

mercedes f1 canadà hamilton 2023

L’èxit sorprenent d’Alex Albon i Williams

El modest Williams d’Alex Albon va aconseguir una gesta acabant setè i aportant punts a Williams per primera vegada des del GP de Bahrain.

Un dels moments més emocionants de la cursa del Gran Premi del Canadà va tenir lloc a l’última xicana de l’última volta. Esteban Ocon d’Alpine no es va rendir davant Lando Norris de McLaren i va mantenir el 8è lloc. Per desgràcia per a Valtteri Bottas d’Alfa Romeo, va ser superat per Lance Stroll d’Aston Martin just a la línia de meta. Només es van retirar dos cotxes durant la cursa: Logan Sargeant de Williams, per problemes mecànics, i George Russell de Mercedes, qui va patir danys després de xocar contra un mur de formigó.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments