Sesks aconsegueix la segona victòria consecutiva a l’ERC 2023 a casa

Mārtiṇš Sesks guanya el Ral·li de Letònia, aconseguint la segona victòria consecutiva després de la de Polònia el mes passat

L’heroi local, Mārtiṇš Sesks, va fer una exhibició dominant aconseguint tots els millors registres en totes les cronometrades del dissabte menys una. El pilot de 23 anys del Team MRF Tyres va tenir fulgurant, sumant dos temps més ràpids el diumenge al matí per ampliar el seu avantatge a 34,2 segons abans del reagrupament del migdia a Liepāja, la ciutat on va néixer.

Tot i que va agafar un ritme més prudent els seus rivals mai el van inquietar. Això es deu al fet que el segon classificat, Hayden Paddon, també va baixar el ritme en el seu intent de sumar un altre gran nombre de punts, conservant el segon lloc.

Hayden-Paddon-ERC-2023-Liepaja-Letonia
Hayden Paddon at FIA ERC – Fia European Rally Championship 2023 at Liepaja, Latvia on June 16, 2023 // @World / Red Bull Content Pool // SI202306170029 // Usage for editorial use only //

A la Power Stage, que va arribar amb un avantatge de 41,4 segons, Sesks va arriscar i es va emportar l’especial per un marge de només 0,001 segons per davant de Paddon, aconseguint els cinc punts que otorga aquesta cornometrada.

“Aquest cap de setmana va ser molt especial. Gràcies als pneumàtics de l’equip MRF i de tots els que ens envolten”

Sesks

Amb la cursa pel títol de l’ERC de 2023 arribant a l’equador, Sesks s’ha col3locat a 30 punts del líder del campionat, Paddon, que va aconseguir el segon lloc per tercera vegada aquesta temporada. Malgrat la manca d’adherència al seu Citroën C3 Rally2, inscrit per l’equip MRF, Mads Østberg va completar el podi.

Mads Ostberg at FIA ERC – Fia European Rally Championship 2023 at Liepaja, Latvia on Jun 18. 2023 // @World / Red Bull Content Pool // SI202306180244 // Usage for editorial use only //

Robert Virves, el campió Júnior del WRC, estava destinat a acabar quart però va tenir problemes elèctrics a l’última etapa, fet que va provocar que el seu Ford Fiesta Rally2 caigués del quart al cinquè, fent ascendir a l’irlandès Josh McErlean i el seu Hyundai.

El campió francès Mathieu Franceschi no va aconseguir atrapar a Virves, acabant a 1,8 segons de l’estonià, mentre que Mikko Heikkilä va arribar setè, guanyant la penúltima cronometrada després que un diferencial posterior trencat fos substituït l’última assistència de dissabte.

Josh McErlean at FIA ERC – Fia European Rally Championship 2023 at Liepaja, Latvia on Jun 17. 2023 // @World / Red Bull Content Pool // SI202306180098 // Usage for editorial use only //

Georg Linnamäe va ser cinquè dissabte a la nit, però el diumenge va lluitar per mantenir la forma. Va danyar la part davantera del seu Hyundai en la segona passada de Liepieni, admetent que el seu cotxe estava massa baix per a les condicions del tram, i va acabar en vuitena posició.

El campió d’Europa Efrén Llarena va quedar en un trist novè lloc, amb el seu company d’equip de l’equip MRF Tyres Simone Campedelli completant el top 10. Llarena, que va acabar segon a Liepāja la temporada passada, va sortir aquí amb l’antiga especificació Fabia, però no va acabar satisfet amb el seu rendiment.

Efrén Llarena at FIA ERC – Fia European Rally Championship 2023 at Liepaja, Latvia on June 16, 2023 // @World / Red Bull Content Pool // SI202306170033 // Usage for editorial use only //

Filip Mareš i Erik Cais no van entrar entre els 10 millors, mentre que el campió britànic Osian Pryce va anotar els seus primers punts a l’ERC en la seva segona participació, acabant a la 13a posició. Els italians Andrea Mabellini i Alberto Battistolli van completar el punts en P14 i P15, respectivament. El resultat va ser especialment important per a Battistolli, que competia a l’ERC per primera vegada des que es va sotmetre a una cirurgia d’espatlla a principis d’any.

El nou ERC Royal Rally of Scandinàvia és el següent ral·li, amb Karlstad, Suècia, que acollirà l’acció del 6 al 8 de juliol.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments