Rovira – Que guanyen la tercer cursa de la Challenge Rallycracks 2023 en un emocionant final del Tramo Tierra de Albalate

El tram que es va disputar aquest diumenge 4 de juny comptava amb més de 15 km contra el cronòmetre

Pere Rovia i Marc Que es van endur el triomf en l’última de les tres passades

La tercera prova de la Challenge Rallycracks reunia fins a 8 equips a la població d’Albalate el passat diumenge 4 de juny, a la província de Terol. Tot i l’avantatge aconseguit en les dues primeres passades pel ràpid tram de 15 km per part de Miquel Pons i Carles Planell, Pere Rovira i Marc Que s’emportaven el triomf després d’aconseguir un gran registre en la tercera cronometrada.

El primer tram ja va demostrar la duresa d’aquesta prova aragonesa, on Franc Olivé i Enric Rosell marcarien el millor registre i on alguns participants de la Challenge començaven a dir adeu a qualsevol opció a la victòria.

Després d’aquest primer escratx, Olivé i Rosell es veurien obligats a abandonar quan l’amortidor va dir prou i va acabar obrint la direcció en una recta, un ensurt pel fundador de Rallycracks que per sort no va passar d’allí. Aquest contratemps va deixar el camí lliure pel duel entre Pere Rovira i Miquel Pons.

5_F.Olive - E. Rossell_Albalate
Roger Solé

La tercera i última passada pel tram, s’hi arribava amb en Miquel Pons primer amb un avantatge de 5,7 sobre Pere Rovira. El de Mollerussa es tirava amb tot en aquest últim tram aconseguint el tercer millor temps escratx de tot el ral·li i emportant-se la Challenge Rallycracks per 5,7s de marge sobre Pons i Planell.

Vam començar el ral·li suaus, ja que feia mesos que no correríem en terra, i des del Tàrrega que no agafàvem el Focus.  En Franc va marcar el millor temps del primer tram, va fer un gran temps, nosaltres ens vam quedar a 11 segons, però durant el segon ens vam trobar en Franc al mig d’una zona ràpida que havia trencat la suspensió. Tot i esquivar-lo vam perdre una mica de temps, tot i així vam quedar dos segons i escaig de l’escratx de Miquel Pons,  amb el qual vam sortir l’últim tram a poc més de cinc segons seu.

Pere Rovira

Amb les notes clares i amb el recorregut bastant après, vam atacar amb seguretat, però vam atacar,  aconseguint marcar el millor temps, traient-li 12 segons, li vam recuperar els gairebé 6 de desavantatge i ens vam distanciar en sis més. El cotxe va anar perfecte, el tram molt maco, i l’organització súper bé, com sempre a l’Aragó, gent amb ganes i que ens tracte molt bé.

Pere Rovira

Aquest triomf in extremis de Rovira i Que els converteix en els tercer guanyadors diferents en les tres proves que es porten disputades de la Challenge Rallycaks,  la qual cosa demostra una gran igualtat.

Un tram dur però divertit

En línies generals, el tram de 15 quilòmetres disputat a Albalate tenia molts canvis de rasants secs i salts que combinaven amb algunes zones més tècniques sobre un terreny en molt bon estat. Tots aquests factors permetien gaudir moltíssim de la conducció.

Tot i aquesta bona configuració del tram alguns pilots de la Challenge van dir adeu a les seves opcions. L‘Adrià Torres i en Pau Palma es van sortir a poc del final del primer tram, mentre que Torres – Cendra van patir un conat d’incendi a l’arribada que per sort va acabar en un ensurt. També van patir problemes la tripulació Riera – Soler en la direcció del seu Focus.

5_J.J. Riera - L. Fenoy_Albalate
Roger Solé

Carrillo i Codinachs eren uns altres dels damnificats de la jornada al punxar ja en els primers quilòmetres del tram i acabar la cronometrada sobre la llanta del seu Focus. La parella va haver de treballar de valent a l’assistència per sortir en súperrally i intentar així aconseguir algun punt del tram bonificat. 

Enrique Omedes, el pilot aragonès que participa a la Challenge, va patir un toc també a la primera passada molt a prop d’on patia Torres la seva trencadissa. Tot i el contratemps d’haver de reparar el cotxe a l’assistència Omedes es va acabar emportant un altre podi,  el segon consecutiu, que el puja a la tercera posició de la classificació general de la Challenge Rallycracks després de tres curses. 

Una gran prova

Amb un tram espectacular i un gran tracte rebut per part de l’organització la prova es va acabar després de l’entrega de premis al pavelló municipal amb un dinar popular per a tota la caravana de la prova, pilots, acompanyants, equips i mecànics, fent de la prova una festa.

Albalate ha estat l’última prova abans de la parada estival, on s’hi arriba amb Pons i Planell líders amb 124 punts, Muntadas i Ylla segons amb 85, mentre que el podi provisional el tanquen Omedes i Chueca.

La propera cursa serà a Cervera el primer cap de setmana de setembre, sent així la primera prova sobre territori català.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments