Ogier – Landais i Toyota tornen a conquerir el Safari

Sébastien Ogier es converteix en el primer francès a signar dues victòries al Safari

Toyota Gazoo Racing aconsegueix el segon quàdruple consecutiu després de l’aconseguit el 2022

Sébastien Ogier i Vincent Landais (Toyota) han guanyat l’única prova africana del Campionat del Món de Ral·lis aconseguint la 58a victòria al WRC.

Al capdavant des de la 2a especial (d’un total de 19), Ogier-Landais van ser extremadament constant, malgrat una tempesta, un terreny molt trencat i diverses incidències. Un radiador obstruït amb pols al tram 18 els va fer suar, igual que l’aleró posterior perdut després d’una col·lisió amb un arbre al quinzè tram.

La marca japonesa, reconeguda ja per la seva solidesa als anys 80 a Kènia, ha tornat a demostrar la seva superioritat en el camp de la fiabilitat mecànica.

Kalle Rovanperä ha aconseguit una excel·lent operació al campionat. El finlandès ha agafat un bona avantatge al capdavant de la classificació de Pilots gràcies al seu 2n lloc.

Les altres dues marques inscrites al Rally1, Hyundai i M-Sport Ford, han fracassat. Dani Sordo era el millor representant de Hyundai (5è) perquè Thierry Neuville abandonava després de trencar la suspensió mentre que Esapekka Lappi patia amb transmissió deixant-lo definitivament fora.

A M-Sport Ford, Ott Tänak va fer el millor que va poder. El seu company d’equip Pierre-Louis Loubet, que estava descobrint la sabana africana, va completar el seu objectiu de veure la meta.

La propera cursa del WRC se celebrarà a Estònia, del 20 al 23 de juliol

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments