Pirelli i el nou compost per a Silverstone

La temporada de Formula 1 està en plena marxa i el proveïdor oficial de pneumàtics, Pirelli, ha llançat una nova construcció de pneumàtics que està preparada per afrontar millor les exigències dels cotxes d’aquesta temporada, els quals han experimentat un augment considerable de les seves prestacions en comparació amb l’any passat.

La nova especificació: resistència i rendiment

Pirelli ha desenvolupat una nova especificació de pneumàtics que ofereix una resistència addicional contra la fatiga, sense afectar els paràmetres tècnics ni el comportament a la pista. Aquesta nova construcció ha estat posada a prova en el Gran Premi que es va celebrar al Circuit de Barcelona – Catalunya, on cada pilot va tenir l’oportunitat de provar dos sets de pneumàtics durant els entrenaments lliures.

Els comentaris dels pilots van ser en línia amb les expectatives de Pirelli, especialment en termes de rendiment. Això significa que els equips podran comptar amb un producte amb un rendiment constant a la pista. A més, aquesta nova especificació permet mantenir la pressió dels pneumàtics davanters i posteriors sense grans canvis respecte a l’any passat, tot i l’augment significatiu de les càrregues mitjanes que s’exerceixen sobre els pneumàtics.

pirelli-testday-barcelona-

“La nova especificació dóna al pneumàtic una resistència addicional contra la fatiga, però no afecta cap paràmetre tècnic ni el seu comportament a la pista. Tots els equips ja van tenir l’oportunitat de provar la nova construcció de pneumàtics al Gran Premi d’Espanya, quan es van posar a disposició de cada pilot dos sets en els entrenaments lliures. Els seus comentaris estaven en línia amb les nostres expectatives, especialment pel que fa en termes de rendiment. La nova especificació també ens permet mantenir la pressió dels pneumàtics davanters i posteriors pràcticament sense canvis respecte a l’any passat, malgrat un augment significatiu de les càrregues mitjanes».

Mario Isola

Els pneumàtics escollits per a Silverstone

Els equips tindran a la seva disposició els compostos C1, C2 i C3 de Pirelli. Aquesta elecció s’ha dut a terme tenint en compte les càrregues que aquest circuit implica per als pneumàtics.

El 2022, l’estratègia de dues parades en boxes va ser la més popular entre els equips. A més dels pneumàtics triats per a la cursa, Pirelli també proporcionarà cobertes de pneumàtics llisos per a una prova de desenvolupament posterior a Silverstone, en la qual participaran els equips Red Bull (durant un dia), Haas i Williams.

Silverstone: una pista històrica

Silverstone és coneguda com una de les pistes permanents més importants de la Fórmula 1, des del seu primer Gran Premi celebrat el 1950, la pista ha acollit un total de 57 curses de Fórmula 1.

Ferrari és l’equip més exitós a Silverstone, amb 15 victòries en aquest circuit. D’altra banda, Lewis Hamilton és el pilot que ha aconseguit més victòries a aquesta pista, amb un total de vuit triomfs.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments