Ja coneixem el calendari de la temporada 2024 de F1

La Fórmula 1 ha anunciat el calendari del Campionat del Món de Fórmula 1 2024, aprovat pel World Motor Sport Council

El calendari inclou 24 curses i comença a Bahrain el 2 de març i finalitza a Abu Dhabi el 8 de desembre

Com a part d’una regionalització del seu calendari, la Fórmula 1 ha decidit modificar determinades dates. El Japó s’avança així del 5 al 7 d’abril, entre Austràlia (22-24 de març) i la Xina (19-21 d’abril), el Gran Premi de la qual encara és present malgrat les successives cancel·lacions per la pandèmia de la Covid-19. Això no passa des del 2019.

L’Azerbaidjan es trasllada del 13 al 15 de setembre, mentre que Qatar (del 29 de novembre a l’1 de desembre) es troba entre Las Vegas (del 21 al 23 de novembre) i Abu Dhabi (del 6 al 8 de desembre). Aquest ajust geogràfic, destinat a limitar l’impacte ambiental dels desplaçaments, no és, però, òptim.

Miami (del 3 al 5 de maig) es troba, doncs, lluny de les altres proves americanes amb la seva presència a principis de maig entre la Xina i Imola (del 17 al 19 de maig), mentre que el Gran Premi del Canadà (del 7 al 9 de juny) segueix sent una anomalia al mig de la “temporada” europea.

El Gran Premi al Circuit de Barcelona – Catalunya es celebrarà el mateix dia que la revetlla de Sant Joan, el cap de setmana del 21 al 23 de juny,

Cal destacar que per segon any consecutiu s’ha evitat un conflicte de dates amb les 24 Hores de Le Mans, previstes per als dies 15 i 16 de juny de 2024.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments